Deputatul de Târgovişte, Radu Popa, propune Ordinul Meritul Cultural pentru Sergiu Nicolaescu

Radu Popa va face propunerea chiar în această seară. El a precizat pentru Gazeta Dâmboviţei că se va adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, care, conform procedurii, trebuie să înainteze propunerea preşedintelui ţării, Traian Băsescu, cel care are, de altfel, ultimul cuvânt. Popa consideră că Nicolaescu trebuie să primească post – mortem Ordinul Meritul Cultural, în grad de Mare Ofiţer. “Este cea mai importantă distincţie pe care poate să o primească un om de cultură român. Consider că Sergiu Nicolaescu merită această distincţie pentru patromoniul cultural pe care l-a lăsat tuturor românilor.”, a precizat deputatul PPDD de Târgovişte, Radu Popa.

Dacă preşedintele va fi de acord cu propunerea deputatului, Sergiu Nicolaescu se va alătura decoraţilor din categoria D “Arta Spectacolului”. O singura persoană a mai primit o asemenea distincţie: Ion Dolănescu, tot post – mortem.

 

INFORMAŢII de BACKGROUND: Ordinul Meritul Cultural este o decoraţie acordată pentru realizări deosebite în domeniul cultural. A fost înfiinţat în 1931 prin Decretul Regal nr. 2680/1931.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro