Cultură’n Șură a străbătut ulițele Dâmboviței

Distribuie:

În perioada 20-22 iunie a.c., trupa de teatru Cultură’n Șură a poposit în satele Raciu, Cucuteni și Doicești din județul Dâmbovița, transformând, pentru câteva ore, curțile, grădinile și parcurile de vară în săli de spectacol. În timpul zilei au fost organizate ateliere de teatru pentru copii, iar seara toată comunitatea a fost așteptată la spectacolul „Doctor fără voie” de Molière, în regia lui Victor Olăhuț.

 

Efervescența a cuprins comunitățile în care au venit pentru prima dată actori profesioniști, iar prezența la ateliere și spectacol a fost deosebit de numeroasă: 104 copii au participat la atelierele susținute de actorii Iulian Gliță și Lavinia Cosma, în timp ce părinți și copii mai mari sau mai mici asistau de pe margine, iar la cele trei reprezentații consecutive ale comediei „Doctor fără voie” au fost prezenți 507 spectatori. Marin al Popii și familia sa au fost gazdele spectacolului în comuna Raciu. În Cucuteni spectacolul s-a desfășurat în curtea vechii școli, aflată în proces de restaurare datorită eforturilor lui Popescu Florin Adrian, care organizează totodată Școala de vară ‘Acoperământul Maicii Domnului’. În Doicești, parcul Mateiaș s-a transformat într-un spațiu teatral magic timp de câteva ore.

 

„Cultură’n Șură” a ajuns la cel de-al 7-lea an de implementare. În cadrul acestui proiect, mii de spectatori din satele și comunele țării au văzut până acum în mijlocul comunității lor pentru prima dată piese de teatru clasice sau contemporane, regizate și interpretate de profesioniști ai scenei. Actorii Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Lavinia Cosma și Florentina Năstase dau viață personajelor din celebra satiră comică regizată de Victor Olăhuț. Spectacolul „Doctor fără voie” este o reinterpretare modernă a piesei clasice, în care se caută răspunsul la întrebarea:  „În ce măsură haina îl face pe om, sau, în cazul nostru – halatul pe medic?” Spectacolul a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” ediția 2018.

 

Turneul continuă! Din iunie până în septembrie te invităm alături de noi în programul „Teatru de vară la țară”! Județele Sibiu și Argeș sunt următoarele ținte ale trupei de teatru. Urmăriți traseul caravanei pe www.culturansura.ro și pe pagina de facebook/culturansura.

 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri: Teatrul Podul, S.C. Prutul S.A., Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, EduCab România, Tur Cento Trans, , ArkMedia Advertising, Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, Primăriile comunelor Raciu, Moțăieni și Doicești

Partener media: Radio România Cultural

 

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro