CULTURA DE SÂMBĂTĂ ÎN… VACANȚĂ – Constantin VAENI MARȚI – ÎN CALEA LUPILOR DE IERI ȘI DE AZI

Vă dați seama cât e de adânc blestemul?
DDD,  MRU,  Cristi DIACONESCU,  Victor PONTA,  Elena UDREA,  Klaus Werner JOHANNIS,  Mircea GEOANA,  George MAIOR – de la SRI,  Crinuș ANTONESCU,  Emil BOC,  Monicuța MACOVEI,  VADIM,  Kelemen HUNOR,  chiar Mircea DIACONU și chiar… Florin CALINESCU zic, sau au zis, la un moment dat… Tot felul de „voci” – chiar dacă mai mult sau mai puțin autorizate, dar oricum…publice.

Sunt nume vehiculate – unii foști  ori posibili cândva, alții actuali posibili „candidați” la președinție…  Nu mai lipsește decât …Zegrean!

Va dași seama cât e de adânc blestemul căzut asupra României?

Au mai fost și unii, e adevărat,  niște „anonimi” și care n-au ajuns niciodată miniștri, care au absolvit și ei, acolo, nu Harvard-ul, nu Oxford-ul, nu Cambridge-ul, ci niște „amărâte” de școli de prin România, pe care lumea i-a cunoscut cu numele de Emil  Palade, Brâncuși, Enescu, Coandă, Paulescu, Mircea Eliade, Eugen Ionescu…

A mai existat și-un „anonim” în ale economiei – Anghel Rugină parcă-l chema… Până și cel care a inventat jucăria aia, numită stilou, cu care după aceea o întreagă planetă și-a scris lecțiile la toate materiile, unu` Poenaru, tot printr-o școală „nenorocită” din România – mi se pare – a învățat tabla înmulțirii… Și-atâția alții!

Da` n-are sens să vorbim, în zilele noastre, despre… „dinozauri”, nu-i așa?  Mai ales că în cazul lor nici nu mai contează – AZI – unde s-au școlit, ci doar pe unde-au umblat și-au colindat prin lumea largă. Așa e AZI „cool”!

Azi se poartă „școlitul” pe la tot felul de Universități  „de-afară”, dintre care unele valoroase desigur, cu tradiție și demne de tot respectul.  Foarte bine, după care, însă,  „Dumnezeu cu mila” pe la tine pe-acasă… Cu aplauze frenetice pentru …unde te-ai „școlit”. Și?

Că doar, în „cazul cu pricina” vorbim despre un Ministru  și încă al finanțelor unei țări, fie ea : România, SUA, Costa Rica, Uganda, China sau Federația Rusă!
Abia aștept momentul în care însușii Primul ministru al Guvernului să fie numit din rândul absolvenților/ absolventelor cu nota 10 la Bac… Și dacă s-ar putea, să fie si-un absolvent / absolventă de liceu privat  sau…„de-afară”.  Sau să fie  luat chiar de la…„simulările” de Bac…

CITEȘTE ȘI:

CULTURA DE SÂMBĂTĂ ÎN… VACANȚĂ – OCTAVIAN SOVIANY: POEMUL SĂPTĂMÂNII

soviany 3

TABLETA DE LUNI – IONUȚ CRISTACHE: RECAPITULARE

ionut cristache

 

 

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro