”Corpul”, tema BABEL F.A.S.T. 2016, la Târgoviște

Teatrul Tony Bulandra organizează din nou BABEL F.A.S.T. (Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște), ajuns la cea de-a VI-a ediție, fiind susținut de Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgoviște. Între 1 -3 iunie vom avea festivalul pentru copii, AnimaȚie (fostul Festival al Păpușilor Vii), iar între 4-12 vom trezi la viață întreg orașul cu BABEL F.A.S.T. Pentru anul 2016, conceptul Festivalului este Corpul – o direcție de cercetare scenică modernă și provocatoare, exprimată prin dinamică și carnalitate ca mijloace de comunicare și emoție, prin teatrul fizic și teatrul-dans.

Reprezentațiile invitate ating tema festivalului prin cele mai diverse forme de arte ale spectacolului, de la artista daneză Lise Klitten cu al său spectacol de stradă „Tribe”, unde corpurile umane sunt încununate cu flori, până la reprezentația de teatru-dans, „Body Revolution” al Teatrului Toneelhuis din Belgia, spectacol ce reprezintă întru totul spritul festvalului BABEL – artă performativă descătușată, provocatoare, dincolo de limitele politicului.

În cadrul selecției naționale, unde aproape toate instituțiile de teatru din țară s-au înscris, fiind dornice să participe la festivalul de la Târgovște, au fost alese spectacole ce vor aduce noi fațete conceptul acestei ediții. Spectacole indoor vor fi puse în scenă și de companii de teatru internaționale din Portugalia, Armenia, Algeria, Australia, Iran, Irak, Belgia, Germania, Macedonia, Marea Britanie, Georgia, Polonia, Danemarca, Japonia, Rusia, Spania, Scoția și Olanda

BABEL F.A.S.T. 2016 va aduce pe străzile orașului Târgoviște mai multe spectacole ca niciodată.  Secțiunea de outdoor a festivalului va fi reprezentată de invitați din Australia, Germania, Polonia, Danemarca, Belgia și România, ce sunt invitate cu spectacole care vor încânta publicul târgoviștean de toate vârstele.

Ca și în celelalte ediții, vor exista o serie de workshop-uri susținute de artiști importanți în contextul teatral internațional ca John Lewandowski (SUA), João Mota (Portugalia), Aleksandar Ivanovski (Macedonia) și Suren Shahverdyan (Armenia).

De asemenea, vor fi prezentate și un vernisaj al artistului Bogdan Constantin, precum și o expoziție foto ale fotografului italian Romano Martinis, cu imagini din spectacolele lui Tadeusz Kantor, eveniment susținut și de Institul Cultural Polonez. Vor fi difuzate în fiecare seara și spectacole contemporane din țările nordice.

Festivalul BABEL va încerca, din nou, să aducă României un eveniment cu un concept ofertant, spectacole de excepție din țară și din lume și să reunească artiști și forme de artă, în armonie și comuniune.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro