Corneliu Drăgan-Târgoviște, singurul acuarelist român participant la Bienala de la Shanghai

Corneliu Drăgan-Târgoviște, unul dintre cei mai talentați acuareliști ai lumii, stabilit la  Târgoviște în urmă cu peste 20 de ani, este singurul român care expune în cadrul seriei de expoziții internaționale din cadrul Bienalei de Acuarelă de la Shanghai Zhujiajiao. Lucrarea expusă poartă numele de „Stradă din București” și a putut fi admirată la Shanghai în perioada 28 noiembrie – 31 decembrie 2012.

Corneliu Drăgan-Târgoviște este singurul acuarelist român care și-a expus lucrările în cadrul bienalei, acesta fiind selecționat din peste 3000 de artiști străini înscriși. În urma jurizării, au fost aleși 98 de acuareliști din 60 de țări.

Expoziția Internațională de Acuarelă de la Shanghai, ce are loc o dată la doi ani, își propune să ofere artiștilor de acuarelă din întreaga lume o platformă de studiu, schimb de experiență și de promovare a operelor de artă.

„Am aflat de Bienala de la Shanghai de pe internet și am propus 2 lucrări, reprezentând scene urbane din București și Cluj. În urma jurizării, am fost selecționat din cei peste 3000 de participanți străini și invitat să trimit lucrările în original. Participarea în sine la acest concurs a fost o provocare și totodată o primă încercare a limitelor, pentru a vedea la ce nivel mă situez pe plan mondial.”, afirmă Corneliu Drăgan-Târgoviște despre participarea  sa la bienală.

Acuarelistul a mărturisit, de asemenea, că simte o mare satisfacție personală și  totodată  o mândrie  pentru faptul că drapelul României a fluturat în fața sălii de expoziție din China”.

Lucrarea sa, „Stradă din București”, a putut fi vizionată între 19 și 27 ianuarie 2013 la Turnul De Radio și Televiziune din Shanghai, urmând ca în perioada 7-17 februarie 2013, lucrarea să fie expusă și la CWI Palatul Copiilor din Shanghai.

Un artist complet, adoptat de Târgoviște, dar iubit în toată lumea

Corneliu Dragan-Târgoviște este un artist român, ce abordează multiple ramuri ale artelor vizuale, precum pictură, acuarelă, grafică, icoane și caricaturi. Și-a expus lucrările în numeroase expoziţii de-a lungul timpului atât în România, cât și în țări precum Franța, Turcia, Canada și Germania. Are, de asemenea, lucrări în colecții particulare și de stat din România, Israel, Franța, Germania, Turcia, Spania, Federația Rusă, Statele Unite, Elveția, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic, Marea Britanie.

În urmă cu doi ani, artistul Drăgan afirma pentru un cotidian local că, deși s-a stabilit la Târgoviște încă din 1981 nu a  expus niciodată aici, deși și-ar dori acest lucru și se gândește să facă ceva în acest sens.

Acuarela_Corneliu_Dragan-Targoviste_Bienala_de_Acuarela_de_la_Shanghai

 

 

 

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro