Corala Appassionato, maraton concertistic în țară și în Europa

Corala „Appassionato” se pregăteşte intens în aceste zile, sub îndrumarea atentă a dirijorului  Florin Badea, pentru că următoarele săptămâni vor fi pline de evenimente culturale, la care formaţia va concerta. Prima reprezentaţie va fi mâine, 17 mai, la Curtea Domnească din Târgovişte unde, împreună cu corul „Preludiu” din Bucureşti, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va onora „Noaptea Muzeelor”, o manifestare europeană iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, ajunsă în acest an la a zecea ediţie.

La invitaţia Asociaţiei Naţionale Corale din România, în ziua de 26 mai, corala „Appassionato” va participa la stagiunea „Paul Constantinescu”, cu un concert susţinut în sala „George Enescu” de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Peste trei zile, la 29 mai, corala se va afla pe scena Teatrului Municipal „Tony Bulandra” Târgovişte, la invitaţia compozitorului Dan Buciu, organizatorul Festivalului „Săptămâna internaţională a muzicii noi”, un proiect ce se desfăşoară în mai multe centre culturale din România.

Între 6 şi 8 iunie, „Appassionato” va fi prezentă în localitatea Jihlava din Cehia, în calitate de invitat în recital la „Festivalul internaţional de muzică corală”, ce se desfăşoară  aici de 57 de ani. Invitaţia a venit în urma rezultatelor excelente obţinute de corala „Appassionato”, în noiembrie 2012, la concursul „Praga voice”, când a obţinut două premii I. De aprecieri deosebite s-a bucurat şi dirijorul formaţiei, maestrul Florin Emil Nicolae Badea, invitat să facă parte în acest an din juriul festivalului de la Jihlava.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro