Brâncoveanu sărbătorit de-a lungul întregului an 2014

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de directorul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Ionuț Lăscaie, au fost prezentate cele mai importante evenimente care vor avea loc în anul 2014.

După cum se știe, anul 2014 a fost declarat Anul Brâncoveanu și din acest motiv instituția va avea o serie de activități care să celebreze așa cum se cuvine importanța acestui domn al Țării Românești, în perioada căruia Țara Românească a cunoscut o înflorire culturală și spirituală importantă.

Astfel, Centrul de Cultură își propune derularea de activități culturale pe parcurul întregului an, „eu m-am gândit ca acest eveniment să fie un priplu în tot județul. Deci, vom derula evenimente tot anul la Potlogi, unde se găsește Palatul Brâncovenesc, la Doicești și poate și la Lungulețu, unde se găsește o bisericuță, monument istoric, pe care vrem să o reabilităm, pentru că se spune că cineva din familia Brâncoveanu s-ar fi ocupat de ctitorire” a declarat Ionuț Lăscaie.

De asemenea, pentru că 2014 este anul în care împlinesc 150 de ani de la nașterea Elenei Văcărescu, membru de onoare al Academiei Române și cu adînci legături cu județul Dâmbovița, Centrul de Cultură împreuna cu Academia Română, Primăriile Văcărești și Târgoviște, dar și cu sprijinul Ambasadelor României în Franța și a Franței în România dorește să organizeze o sesiune de comunicări științifice, un simpozion Elena Văcărescu – 150 de an de la naștere.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro