Azi: “CUTIA PANDOREI” – spectacol în avanpremieră, la Teatrul Municipal Târgovişte

Distribuie:

„Cutia Pandorei” este un spectacol cum nu s-a mai văzut niciodată pe scena Târgovișteană, și probabil nicăieri în țară. Este poate cel mai contemporan concept teatral montat vreodată în România, înscris într-o paradigmă culturală care a cuprins cinematografia, literatura și nu în ultimul rând muzica modernă într-o măsură copleșitoare – ideea artei de anticipație post-apocaliptică. Această idee nu a permeat și arta teatrală, cel puțin nu în România, însă acum, spectacolul Cristinei Maria Chirilă reușește acest prim pas extrem de important, și îl reușește magistral.Textul, scris de Cristina Maria Chirilă, oferă o situație limită extraordinară și pune o serie de întrebări imposibile – se mai pot numi „oameni” ultimii doi bărbați rămași pe Pământ? Sau devin… altceva? Bântuind disperați ruinele unei civilizații deja străine modului nostru de gândire, ce mai este normal? Care impulsuri ar mai putea fi considerate tabu? Cât de mare poate deveni presiunea memoriei și a singurătății?
Actorii Sebastian Marina și Cătălin Mareș au rezonat profund cu acest text experimental, curajos, feroce, iar acest lucru se vede pe deplin în forța pe care o insuflă personajelor, în credibilitatea pe care o oferă unei situații incredibile, îndrumați subtil de Cristina Maria Chirilă, atât ca dramaturg cât și ca regizor. Light-design-ul Oanei Caibăr creează o atmosferă extraordinară, aproape ne-pământeană, iar astfel, toate elementele unui spectacol cu adevărat remarcabil se așează la locul lor.
Dacă v-a plăcut filmul „The Road”, sau „I am Legend”, dacă vă uitați înfiorați la „The Walking Dead”, dacă ați citit vreodată povestirile lui Norman Spinrad sau ale lui H.P. Lovecraft, acest spectacol vă va vorbi într-un mod aparte. Iar dacă nu, bun venit într-o lume crepusculară, din care vă va veni greu să vă desprindeți.

Text si regie Maria Chirilă

În distribuție: Sebastian Marina și Cătălin Mareș

Light design: Adrian Dragomir și Oana Caibăr
Sunet: Andrei Mihai

Durata: 1h 10 min.

Spectacolul se joacă de la ora 19.00 şi va avea premiera sâmbătă, 14 martie, la Sala Studio.

afis cutia pandorei

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro