ARTIST TÂRGOVIȘTEAN: Alin „Coiotu” Dincă, Trooper sau cum e să cânți alături de Iron Maiden

Motto”Arta este produsul dumnezeiesc al omului ” Vasile Ghica

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă campanie de presă în care ne-am propus să-i aducem în faţa publicului larg pe artiştii noştri. Vă invităm să-i descoperiţi pe târgoviştenii care trăiesc pentru frumos.

Continuăm seria artiștilor târgovișteni cu un rocker veritabil. Plete’n vânt, entuziasm, gălăgie, visuri împlinite..sunt doar câteva dintre cuvintele ce-l caracterizează atât pe solistul trupei Trooper, cât și întreaga formație…

Cristina Dinu: Pentru început și pentru cititorii care nu sunt familiarizați cu muzica rock, aș vrea să-mi spui câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și de unde vii?

Alin „Coiotu’” Dincă: Sunt Alin, solist în formația Trooper și dj la postul de radio Rock FM din București. De când mă știu… cânt! Am căutat să rămân în această plaja de activitate și cumva am reușit. Sunt unul dintre oamenii care au norocul să facă exact ceea ce iubește. În felul asta lucrurile par mult mai ușoare. Toata viața mea este în acest moment prinsă în muzică. Nu există zile libere, nu exista concedii… există numai muncă. Dar crede-mă că nu regret niciun minut.

CD: Unde te-ai format ca om și ca muzician? Povestește-ne ceva despre cele mai importante persoane din viața ta, fără de care n-ai fi devenit ceea ce ești astăzi.

ACD: Am stat în Târgoviște de când m-am născut și până în 2010. Atunci am plecat să duc mai departe pasiunea mea legata de radio. În Târgoviște am crescut alături de muzicienii din Chrom Dioxid. Mergeam la concertele lor cand aveam 7 ani. Am rămas profund impresionat și mi-am dorit și eu trupa mea. Am urmat școala de muzică, am terminat și Conservatorul… după cum spuneam: totul este legat de muzică. Principalul model a fost Adi Popa. Unchiul meu. El era chitarist în Chrom Dioxid. Pe parcurs am avut parte de ajutorul multor oameni. Lucrurile s-au legat cumva. Nu puteam să fiu ce sunt astăzi fără mama, fără colegii mei de trupă, fără prietenii mei buni… normal că este necesar și un gram de noroc.

CD: Ți se spune „Coiotu’”. De ce?

ACD: Este o întamplare amuzantă. Repetam undeva în Parcul Chindia. Se întampla asta prin 1996. Aveam vocea amplificată pe o stație foarte proastă. Era greu cu echipamentul în vremurile alea. Așa că eram nevoit să cânt foarte tare. Fratele meu, Aurelian, a venit într-o pauză dintre doua piese și mi-a spus: “Ce dracu zbieri ca un coiot?” De atunci “Coiot” mi-a rămas numele.

CD: Trooper este o formație de muzică rock emblemă pentru Târgoviște. Spune-ne mai multe despre istoria Trooper. Cine sunt cei care s-au gândit la o formație rock târgovișteană?

ACD: Am pornit la drum în 1995. Oficial. Neoficial cântăm din 1992. Da, aveam 12 ani. Atunci am scris prima piesa pentru formația asta. Nu știam ce urmează să se întample și nu bănuiam măcar ce înseamnă industria asta din România. Aveam două țeluri: să cântăm cu Iron Maiden și cu Iris. Să visezi în 1992 să cânți cu Iron Maiden… într-o perioadă în care nu puteai nici măcar să visezi că ai să vezi gașca asta… Din fericire, ne-am împlinit ambele vise. Și multe altele. Am cîntat cu Scorpions, Whitesnake, Judas Priest, Nazareth, Prodigy, Europe etc. Am avut o călătorie minunată până acum. Sper să mai dureze multă vreme. Am lansat 7 albume de studio și unele dintre piesele Trooper au intrat deja în ADN-ul rock-ului românesc.

trooper si alice cooper

CD: Dacă am vorbi despre un model, atât pentru tine, cât și pentru formație, care ar fi acela?

ACD: Greu de spus. Exista mulți oameni pe care îi respectăm și pe care îi apreciem teribil pentru ce au realizat în viața lor. Nu vreau să nominalizez pe cineva. Sunt mulți. Nici măcar la capitolul muzică nu pot spune. Sunt sute de artiști pe care îi iubim. Aici, în țara am legat legături strânse cu toți oamenii care ne-au împins acum 20 de ani să luăm instrumentele în mână… Minculescu, Covaci, Ciuci… sunt prietenii formației.

trooper si minculescu

CD: Ce face Trooper în acest moment? Și ce planuri de viitor are?

ACD: Lucrăm la un nou DVD, pregătim turneul Trooper – An Iron Tribut 2 ce se va întinde până în primavara lui 2015, iar în vara sărbătorim 20 de ani de Trooper printr-un show uriaș. Vom anunța totul la momentul potrivit. Intrati zilnic pe https://www.facebook.com/TrooperRocks Acolo îi ținem la curent pe toți prietenii formației Trooper Romania.

 an iron trubite

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro