ARTELE VIZUALE: Andreea Elena Mierlea sau pointilismul târgoviştean

Distribuie:

Divizionismul, este o mişcare introdusă în pictură de artiştii neoimpresionişti francezi, George Seurat şi Paul Signac, folosind tonuri pure, juxtapuse, în suprafeţe din ce în ce mai mici. Tehnica tuşelor divizate se va transforma în puncte colorate, ceea ce va duce la mişcarea artistică numită pointillism. Alături de neoimpresionism, simbolismul a utilizat la rându-i acest curent pointillist prin Camille Pissaro. Din acest puzzle de tuşe, linii şi puncte -o tehnică extrem de minuţioasă- se va întegi opera artistică, actul creativ final.

Andreea Elena Mierlea este unul dintre pointillistii, care cu foarte multă răbdare şi pasiune, crează la Târgovişte adevărate opere de artă în faţa cărora privitorul avizat şi nu numai, rămâne impresionat de contrastul simultan al culorilor abia perceptibile ce se contopesc într-un tot inimitabil.

Deşi atâtea nume consacrate apar în dreptul acestei mişcări artistice şi cu toate că Andreea Elena Mierlea este unul dintre cei mai buni pictori dâmboviţeni – dovadă, recunoaşterea la diverse manifestări de gen- rămâne totuşi o enigmă a Târgoviştei, datorită modestiei ce o caracterizează, aceea a artistului născut pentru a dărui.

În opinia omului Andreea Elena Mierlea, boala care macină societatea românească este graba de a trăi mai nimic, lăsând în urmă frumuseţea şi măreţia tuturor celor ce ne înconjoară şi fără de care, paradoxal,  noi nu am fi aici. Recunoaşte că nu este o romantică incurabilă, însă afectivitatea şi sensibilitatea care pot merge la extreme, au rănit-o de foarte multe ori.

Apreciază corectitudinea, naturaleţea, dinamismul şi iubirea, iar pentru o prietenie curată se poate abandona oricând, pe sine însăşi.

Andreea Elena Mierlea devine aşadar, omul fără de care Cetatea de Scaun ar fi mai săracă, artistul care face din Târgovişte oraşul cu un Pissaro autohton, în variantă feminină.

 

 

 

Andreea Elena Mierlea, elemente de CV

Absolventă a Şcolii de Arte “Octav Enigărescu”- Târgoviste, clasa de Artă modernă, profesor Mihai Şerbănescu.

Expoziţii de grup: Galeriile Sever-Târgovişte, Muzeul de istorie al Jud.Dâmboviţa, Expoziţii cu elevii Şcolii de Artă din Cluj.

Participare la concursul naţional din Brăila şi câştigarea locului II la secţiunea Grafică 2009.

Expoziţie la Festivalul Şcolilor de Arte din Târgu Mureş-mai 2009.

Participare la Tabăra de creaţie “LUMINA NORDULUI”-BUCOVINA – iunie 2009. Expoziţie concurs “Culorile lui Octombrie’ -in memoriam Adrian Pancu şi obţinerea locului 3.

Participare la expoziţie de grup “De la lume adunate …4” – Bucureşti 2009.

Expoziţie concurs in memoriam Jozsef Pildner – februarie 2010 şi ocuparea Locului I-secţia grafică.

Expoziţie personală “Trăiri şi sentimente”- Galeriile Sever-Târgoviste, mai 2010.

Vernisaj în Frankfurt-Germania, 2011.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro