Adunarea generală a C.A.R. din Arhiepiscopia Târgoviştei

..Joi, 23 Ianuarie 2014, cu binecuvântarea şi participarea Înaltpreasfinţitului Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit  NIFON,  conform prevederilor legale în vigoare, s-au desfăşurat, la sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, lucrările Adunării Generale anuale a Casei de ajutor reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei(C.A.R.), care a avut ca obiectiv prezentarea, dezbaterea şi aprobarea raportului asupra activitãţii pe anul 2013.
……Evenimentul a fost deschis de cuvântul preşedintelui instituţiei, care a prezentat darea de seamă pe anul 2013, apoi, s-a dat citire raportului Comisiei de Cenzori, a fost propus bugetul pentru anul 2013, după care, au avut loc alegeri pentru noua conducere a instituţiei, fiind ales, ca preşedinte, Pr. Gheorghe Valeriu, de la Parohia “Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, din oraşul Găeşti, iar, ca vicepreşedinte, Pr. Daniel Bălăjel, de la Parohia “Sf. Nicolae-Androneşti” din Municipiul Târgovişte. După aceea, au avut loc dezbateri referitoare la optimizarea activităţii instituţiei, şi, aşa cum a ţinut să precizeze Înaltpreasfinţia Sa, “la creşterea rolului acestei instituţii în misiunea pastorală a  Bisericii noastre, prin dezvoltarea unei culturi a solidarităţii şi a susţinerii reciproce între membrii sãi”.
……Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi a salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei are în prezent 1107 membri titulari, iar, în anul 2013, a acordat împrumuturi în valoare de peste un milion şi jumătate lei.
……Conform Statutului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi a salariaţilor bisericeşti are ca scop “acordarea de împrumuturi şi ajutoare membrilor sãi,  la cererea acestora, iar activitatea acesteia se desfãşoarã potrivit propriului regulament” şi cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviştei

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro