Copiii învață cum să mănânce mai sănătos și cum să nu mai risipească alimentele!

În perioada 15.11.2019 – 28.02.2020, Asociația Culturală Ler implementează în școlile și cluburile sportive din Târgoviște proiectul intitulat Tinerii consumatori – șansa unui oraș fără deșeuri alimentare.

Proiectul își propune educarea tinerilor târgovișteni cu privire la efectele nocive pe care risipa alimentară le are asupra mediului și asupra societății. De asemenea, un alt obiectiv al proiectului este îndrumarea tinerilor către un consum alimentar responsabil, moderat și mai ales de calitate.

Unul dintre experimentele cu cel mai mare impact în rândul copiilor este cel în care participanții sunt rugați să congeleze timp de o lună toate deșeurile alimentare care ar fi putut fi consumate, dar în schimb s-a decis aruncarea lor. La finalul perioadei, aproape toți participanții au declarat că au umplut cu aceste deșeuri câte un sac menajer cu o capacitate de minim 60 de litri. Tradus în bani, aceasta înseamnă minim 500 de lei aruncați la gunoi. Lunar!,Proiectul se desfășoară și în cadrul cluburilor sportive, unde micii sportivi sunt învățați să aleagă produse de calitate, în detrimentul cantității lipsite de calitate. În acest fel nu doar că performanța sportivă crește, dar micii sportivi sunt învățați să aibă o atitudine responsabilă față de societate și față de ceilalți oameni. Astfel, un consum inteligent, bazat pe principiul risipei minime ne ajută nu doar pe noi, consumatorii, dar este util întregului sistem socio-economic, protejând totodată și mediul.” a declarat Vasile Lupașc, manager de proiect.

Proiectul continuă până la finalul lunii februarie, timp în care se va continua realizarea atelierelor și comunicarea cu cetățenii interesați.


Tinerii consumatori – șansa unui oraș fără deșeuri alimentare se derulează prin intermediul proiectului cadru -“Respect mâncării – Global learning approach on food waste in non-formal education” CSO-LA/2017/388-342, desfășurat în România de InfoCons.

Vă invităm să citiți mai multe despre proiectul cadru accesând link-ul https://www.infocons.ro/ro/pg-risipa-alimentara-MjE2LTQtMTI3.html, unde găsiți materiale informative utile cu privire la modul în care puteți depozita corect alimentele și cum puteți să faceți cumpărături într-un mod inteligent.

Proiectul Tinerii consumatori – șansa unui oraș fără deșeuri alimentare caută de asemenea să promoveze obiectivele de dezvoltare durabilă stabilite de ONU, cu accent pe obiectivul 2 (foamete zero), obiectivul 3 (sănătate și bunăstare) și obiectivul 12 (acțiune climatică).

Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin Comisia Europeană de Dezvoltare și Cooperare – EuropeAid Bruxelles, Belgia.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro