Conferință Internațională, la Universitatea Valahia

Astăzi și mâine are loc la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia Târgoviște un eveniment important pentru lumea academică din județ, dar și din țară. Este vorba despre cea de-a XII-a ediție a Conferinței Internaționale Societatea întemeiată pe cunoaștere. Norme, valori și repere contemporane.

La eveniment participă profesori și specialiști în cercetare din toată lumea, iar parteneri ai conferinței sunt două universități din Spania, dar și universități din țară, Camera Notarilor Publici Ploiești, Societatea Română de Drept European.

La deschiderea lucrărilor de astăzi au participat reprezentanți ai administrației publice județene, profesori universitari de la Facultatea de Drept și Științe Administrative Târgoviște, Tribunalul Dâmbovița și Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, dar și președintele Societății Române de Drept European, profesor  Universitar Doctor Ion Anghel, fost decan onorific al Universității Valahia.

Au luat cuvântul prorectorul UVT, prof.univ.dr. Gabriela Teodorescu, conf.univ.dr Constanța Mătușescu, decanul facultății de Drept și Științe Administrative, jud.Dragoș Popoiag, președintele Tribunalului Dâmbovița, procuror Mihai Dincă, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și conf.univ.dr Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Aceștia au apreciat evenimentul ca fiind unul de maximă importanță, care certifică încă o dată valoarea academică pe care o are Universitatea Valahia.

Sunt lucrări deosebit de interesante, pe teme de actualitate din domeniul Dreptului și al Științelor Administrative. Sper ca la sfârșitul zilei să tragem niște concluzii interesante, pe care să le continuăm mâine și în final conferința să se constituie într-un prilej de a adresa recomandări, propuneri pentru decidenții politici și profesiile  juridice reprezentate prin principalii conducători ai instanțelor și ai Parchetelor de pe lângă acestea-conf.univ.dr Constanța Mătușescu

Este o tradiție a acestei conferințe de a lansa și o carte cu un impact important în mediul juridic. Astăzi lansăm cartea profesorului universitar I.M.Anghel, primul nostru decan, decanul nostru onorific, unul dintre cei mai buni specialiști în Dreptul Tratatelor din România. Cartea se numește Politica externă a României cu privire la Basarabia, reflectată în activitatea diplomaților săi. Cartea este editată de Universul Juridic și sperăm ca lectura acestei cărți să ne ducă pe toți a ceea ce a însemnat politica externă a României cu Basarabia.-conf.univ.dr Claudia Gilia

Vor susține astăzi și mâine lucrări în plen profesori de la universitățile partenere în proiect, lucrări ce vor fi reunite apoi într-o publicație a universității.

DSC_0805

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro