Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

27-11-2021

Conferință Internațională de Geografie, la Târgoviște

Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia Târgoviște a găzduit astăzi un eveniment important pentru comunitatea academică târgovișteană, dâmbovițeană și nu numai. Este vorba despre cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale de Geografie, Mediu și GIS, pentru Studenți și Tineri Cercetători, manifestare care a reunit studenți din mai multe state, printre care Olanda, Ucraina, Belgia, SUA, Polonia, Cracovia, Turcia.

Manifestarea a avut ca temă Geografia, Mediul și GIS (Sistemul Informatic Geografic), o temă de actualitate, dezbătută pe cele trei domenii, așa cum ne-a declarat conf.univ.dr. Gica Pehoiu Gica Pehoiu, profesor de geografie în cadrul universității Valahia Târgoviște.

Alături de studenți, s-au aflat cadre didactice și specialiști în domeniu, care au vorbit pe problemele de actualitate ale temei conferinței.

Consider că este o manifestare care e foarte binevenită pentru generația tânără. Ca dovadă este și participarea semnificativă și din România și din alte țări, inclusiv din SUA. E o manifestare care capătă tradiție.-Petre Gâștescu, președintele Asociației Române de Limngeografie

Apreciem modul în care este organizată și faptul că tinerii noștri colegi de aici, de la Târgoviște, au reușit să aducă la Universitatea Valahia și Facultatea de Geografie o manifestare cu impact internațional. Scopul este acela de a crea oportunitatea întâlnirilor, în special, între tineri, care să permită ulterior colaborări, ceea ce este un lucru extraordinar.-Liliana Zaharia, profesor la Facultatea de Geografie, Universitatea București.

La eveniment a participat și profesorul Zeineddine Nouaceur, Universitatea din Rouen, Franța, care a apreciat evoluția universității târgoviștene, cu care colaborează de câțiva ani, faptul că studenții târgovișteni sunt poligloți, un minus pentru Universitatea Valahia fiind considerat lipsa laboratoarelor moderne de cercetare.

DSC_0308_800x533 DSC_0309_800x533 DSC_0310_800x533 DSC_0311_800x533 DSC_0312_800x533

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI