Concurs la nivelul instituțiilor de învățământ pentru posturile vacante. Vezi detalii:

 

În perioada următoare vor avea loc concursuri la nivelul instituțiilor de învățământ dâmbovițene pentru catedrele rămase vacante. Lista posturilor și datele concursurilor au fost deja publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Dâmbovița. (Lista posturilor)

Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar general adjunct Gabriela Istrate, la 12 septembrie 2016, toate catedrele/posturile din învățământul dâmbovițean erau ocupate în proporție de 99% cu cadre didactice specializate, astfel încât  anul școlar 2016-2017 a debutat sub auspicii clare în domeniul resurselor umane.

Profesorii care au participat la concursul național din 20 iulie 2016 au fost repartizați în ședințele publice organizate succesiv de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar. În acest moment, suntem în cea de-a treia etapă de mobilitate, cea a  organizării concursului de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor rămase vacante/ rezervate de către școli. Vorbim despre acele cadre didactice  calificate, dar care nu au participat la concursul național și care în prezent lucrează în regim de plata cu ora. Desigur că acest aspect nu împiedică înscrierea la concurs și a altor candidați ce îndeplinesc condițiile de angajare. Școlile au obligația ca în termen de 60 de zile să organizeze concursul, să emită deciziile de angajare și să încheie contractele de muncă pe perioadă determinată.

Există și varianta organizării concursului în 30 de zile de la începerea anului școlar, pentru cadrele didactice care nu întrunesc condițiile de studiu în specialitatea postului, dar numărul acestora este extrem de redus.

DE menționat este faptul că ISJ deține o bază de date cu toate cadrele didactice nerepartizate și care ar putea beneficia de contract de muncă pe perioadă determinată în situația vacantării unui post (de-a lungul anului școlar apar astfel de șanse). Printr-o politică transparentă și echitabilă, Inspectoratul va publica de fiecare dată de site-ul propriu orice post disponibil și va organiza ședințe publice de repartizare, conform criteriilor admise de lege. Una din prioritățile Strategiei manageriale a ISJ pentru anul școlar 2016-2017 este tocmai aceea a menținerii/atragerii cadrelor didactice calificate, capabile de a asigura un învățământ de calitate în Județul Dâmbovița.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro