Concurs adresat profesorilor și elevilor pentru promovarea siguranței online

Salvaţi Copiii România, coordonatorul naţional al programului Sigur.info, lansează concursul „Resurse digitale pentru viitor”, prin care își propune să îi determine pe copii, ajutaţi deopotrivă de părinţi şi profesori, să contribuie la identificarea şi diseminarea resurselor digitale utile, sigure şi ușor de utilizat. Fie că este un program sau o aplicaţie folosită în mod frecvent la şcoală, un program de colaborare pentru efectuarea temelor, o platformă interactivă sau orice altă resursă, membrii echipei sunt invitaţi să o prezinte într-un mod cât mai creativ şi original, evidenţiind atât beneficiile resursei respective, cât şi punctele sale slabe, precum şi avantajele utilizării sale de către alţi internauţi.

Competiţia este deschisă atât şcolilor și cluburilor de tineret, cât şi copiilor şi profesorilor în mod individual. Participanții vor fi încadraţi în două grupe de vârstă, 6-12 ani şi 13-18 ani, care vor participa în echipe coordonate de un profesor sau părinte. Sub îndrumarea acestora, copiii pot înscrie în concurs proiecte multimedia (prezentări power point sau videoclipuri, etc.) în care vor prezenta o resursă digitală pe care o consideră utilă.

Concursul include patru categorii speciale, prin intermediul cărora vor fi premiate cele mai implicate persoane şi instituţii în promovarea şi susţinerea siguranţei online în anul 2014:
• Profesorul Anului – cel mai implicat profesor prin prisma utilizării Internetului, a resurselor online şi a platformelor web în cadrul orelor de clasă;
• Şcoala Anului – şcoala cu cel mai mare impact al activităţilor de promovare şi conştientizare privind siguranţa online, luând în considerare gradul de utilizare a Internetului de către profesori sau elevi cu scopuri educative;
• Grădiniţa Anului – va fi premiată grădiniţa care prezintă cât mai clar şi creativ într-un proiect de echipă pe tema Zilei Siguranţei pe Internet şi metodele prin care putem face un Internet mai bun;
• Voluntarul Sigur.info al Anului – cel mai activ voluntar Sigur.info care a promovat siguranţa online în rândul grupurilor-ţintă şi a iniţiat proiecte şi activităţi proprii în vederea asigurării unui comportament responsabil de utilizare a Internetului.

Data limită de transmitere a proiectelor este 15 Decembrie 2014, acestea urmând a fi evaluate de către un juriu special, format din membrii Consorţiului Sigur.info, sponsorii şi partenerii concursului, elevi şi profesori. Regulamentul complet al concursului poate fi consultat la adresa www.sid2015.sigur.info. La aceeaşi adresă participanţii pot descărca formularele de participare şi îşi pot înscrie proiectele în concurs.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro