Concertul absolvenților Liceului de Arte „Bălașa Doamna” – eveniment de înaltă ținută profesională

Distribuie:

   Joi, 23. 05.2019, ora 16:00, în Amfiteatrul  „George Enescu”, într-o realizare de înaltă ținută profesională, a avut loc Concertul absolvenților, în prezența dnei Inspector Școlar General Adjunct, prof. dr. Gabriela Istrate, a dlui director al Departamentului Muzică din cadrul Facultății de Științe și Arte a Universității Valahia Târgoviște, prof. univ. dr. Florin Badea, a dnei inspector școlar pentru activități educative, prof. dr. Elena Mosor, a echipei manageriale a Liceului de Arte și a unui public numeros, format din părinții și prietenii absolvenților, precum și din persoane preocupate de actul cultural. Reușita activității o constituie, ampla colaborare între colegi mai mici, dascăli activi ai școlii și dragii noștri absolvenți.

   A fost abordat un repertoriu diversificat de la muzica clasică la muzică ușoară și populară, încheierea revenind Fanfarei liceului. Concertul începe cu Orchestra „Concertino” a Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, dirijată de prof. Oana Preda care a interpretat Andante de W. A. Mozart pentru flaut și orchestră de cameră, solistă Anastasia Dobrin, pregătită de prof. Adrian Stoica; „Bucuria muncii” din Suită populară de Sabin Drăgoi  și una dintre cele mai populare piese muzicale din repertoriul clasic, Dunărea Albastră de Johann Strauss.

   De la unul dintre cei mai influenți compozitori de muzică pentru pian, Frederic Chopin, operele sale fiind considerate culmile repertoriului pentru acest instrument, mergem la creatorul unui stil inovativ, cu o finisare tehnică și cu un aer de natură poetică, Claude Debussy, ale cărui compoziții au constituit o evadare din conceptele tradiționaliste. Eleva Sarah Rizescu a interpretat Balada op.23. nr.1 de Fr. Chopin, sub îndrumarea prof. Iulia Mureșan, iar Lorena Pavel a cântat Syriux de C.Debussy, sub bagheta prof.Adrian Stoica.

    Eleva Ruxandra Matei, clasa prof. Marcel Licsandru, a interpretat Sonata a IIIa (părțile II și III) de J.S.Bach. A urmat eleva Ioana Iuliana, de la clasa de canto clasic a doamnei prof. Mariana Luca, cu Arie din opera Herodiade de J. Massenet, corepetitor prof. Alin Mârzea. În continuare, cvintetul  format din: Lorena Pavel la flaut, Ana – Maria Camen la vioară, Ruxandra Matei la vioară, Teodor State la violoncel și Andreea Delureanu la pian, pregătit de prof. Oana Preda, au interpretat Aranjament din opera Faust de Ch. Gounod. Daria Lupu, de la clasa de canto clasic a doamnei prof. Mariana Luca ne-a încântat cu piesa Greierele și Furnica de Constantin Bobescu, iar Anița Suvergel, îndrumată de prof. Adela Duțu, a cântat piesa Mă bate vântul, mă bate. Balada lui Radu lu’Anghel a fost interpretată de eleva Georgiana Oprea, de la clasa de muzică vocală tradițională românească a doamnei prof. Maria Tufeanu, urmând grupul vocal folcloric format din elevele Georgiana Oprea, Andreea Necula și Sorana Săraru, cu piesele  De-ar veni luna lui mai  și Măi neicuță, pui bălai, coordonate de aceiași doamna prof. Maria Tufeanu.

    A urmat un moment de muzică ușoară, pregătit de doamna prof. Adela Duțu împreună cu eleva Andaluzia Marin, care abordează două piese din repertoriul internațional: Fly me to the Moon, din repertoriul lui Frank Sinatra, și Dream a little dream of me, din repertoriul Ellei Fitzgerald; la pian, prof. Alin Mârzea.

   Concertul a fost organizat și coordonat de dna prof. Oana Roxana Preda, dirigintele clasei a XIIa, specializarea muzică, și a drei prof. Irina Mareș.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro