Şcolile se pregătesc pentru 16 septembrie! În trei unităţi din Târgovişte lucrările nu se vor încheia până atunci

La mai puțin de o lună înainte de deschiderea noul an școlar, inspectorul școlar general adjunct al județului, Ovidiu Băsceanu, spune că unitățile de învățământ dâmbovițene sunt pregătite să-și deschisă porțile pentru elevi, cu mici excepții, în Târgoviște, unde câteva școli și licee se află în reabilitare.

“Suntem aproape siguri că nu vor fi niciun fel de probleme sau vor fi minore legate de funcționarea unităților de învățământ.  Am trimis deja în teritoriu o machetă  către toți directorii unităților școlare, machete care va fi retrimisă până la finele acestei săptămâni, în care am solicitat o situație detaliată legată de autorizările sanitare, aprovizionarea cu combustibil solid, lichid, pentru iarnă, problem legate de încadrarea cu personal didactic, dar aici, vedeți bine că sunt oameni care rămân pe dinafară, cu atât mai puțin școli care să rămână fără personal didactic. Probleme legate de apă potabilă sunt aceleași pe care le avem  an de an și sunt celebrele cazuri de la Glodeni, Corbii Mari, unde, din păcate, rămânem cu aceleași situație, cu apă potabilă rezolvată prin niște soluții intermediare, adică dispozitive cu pahare de plastic și apă de la fântână. ….Starea școlilor la această oră, cel puțin din monitorizarea făcută de inspectori,  este bună, pentru unele chiar foarte bună. S-a făcut de ceva vreme ingienizare, dezinsecție, deratizare, au primit bani de la consiliile locale. Acum se finalizează curățenia.”, spune Ovidiu Băsceanu.

De asemenea, inspectorul spune că mai sunt probleme la câteva unități de învățământ din Târgoviște aflate în reabilitare în cadrul unui proiect prin care primăria Târgoviște a accesat bani europeni  pentru 10 unități de învățământ din municipiu. O parte din ele se află încă în reabilitare, iar unele nu vor fi gata să-și primească elevii la 16 septembrie. “La Școala Coresi se va încheia reabilitarea, avem asigurări din partea constructorului, iar eu am vizitat acest șantier și pot să vă spun că la 16 septembrie, porțile școlii se vor deschide. La Școala Smaranda Gheorgiu, avem aceeași situație și promisiuni ferme din partea constructorului și  autorităților locale. La Liceul Petru Cercel, reabilitarea s-a încheiat. Mai avem , însă, ceva probleme la Colegiul Ienăchiță Văcărescu, chiar dacă constructorul este în grafic cu lucrările, unde, sigur, se va învăța în două schimburi pentru o perioadă de timp. Nici la Cantacuzino nu se vor încheia lucrările de reabilitare. Eu am fost, am văzut, am cerut și părerea specialiștilor. Din păcate, acolo lucrurile s-au mișcat ceva mai greu, ca o părere personală.  Liceul 1 (N.Ciorănescu) își va deschide porțile la 16 septembrie. La Liceul Voievodul Mircea se va învăța, de asemenea, tot în două schimburi, pentru că sunt lucrări de amploare și, în niciun caz nu se va putea intra la 16 septembrie”, a declarat inspectorul școlar.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro