Colegiul Economic din Târgovişte, vizite de lucru în Turcia

În cadrul unui proiect Leonardo VET, zece profesori de la Colegiul instituţia de învăţământ şi doi inspectori şcolari dâmboviţeni, au avut ocazia, să vadă cum se desfăşoară procesul de educaţie şi formare profesională în Turcia. „În perioada 22-28 septembrie, am beneficiat de o mobilitate în Karamursel – Turcia. Am avut ocazia să vizităm multe licee tehnologice şi şcoli profesionale, am avut întâlniri la Istanbul cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei din Turcia, am avut întâlniri cu oficialităţile şi chiar cu părinţii. Am fost foarte bine primiţi şi am pecat încântaţi de ceea ce am văzut”, spune prof. Suzana Ilie, directorul colegiului.

Proiectul se numeşte „Transferul de practici inovative din domeniul asigurării calităţii în învăţământul profesional şi tehnic” şi își propune să răspundă nevoilor de formare a profesorilor privind bunele practici europene în domeniul implementării  procedurilor de asigurare a calității și a sistemelor de management al calității în scopul creșterii calității educației și formării profesionale (EFP) furnizate de către școală, cu impact asupra societății prin adecvarea ofertei educaționale la nevoile comunității și la cerințele pieței muncii. De asemenea, proiectul își propune și transferul de competențe/ metode/bune practici între parteneri privind utilizarea unor instrumente inovative de evaluare și autoevaluare pentru controlul calității în scopul realizării unui management al calității adecvat.

“Am constatat că procesul de învăţământ se aseamănă cu cel din România. Guvernul turc susţine însă mult mai mult educaţia, şcolile fiind foarte bine dotate, iar elevii încurajaţi să înveţe, având asigurate manualele si chiar în unele şcoli prânzul. Am vizitat şi o şcoală pentru elevi cu dizabilităţi, singura de acest gen din lume. Ne-a impresionat ce-am văzut acolo. Persoanele cu dizabilităţi erau puse în valoare. Am văzut ateliere de creaţie, de pictură, de ceramică, de ţesătorie, de croitorie, de coafură, de educaţie muzicală. Am asistat la un concert susţint de persoane cu dizabilităţi care cântau dumnezeieşte”, ne-a împărtăşit din experienţa sa directorul colegiului târgoviltean, instituţie care a derulat şi desfăşoară în continuare proiecte la nivel european, care să ridice calitatea învăţământului în Dâmboviţa.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 3 ganduri despre “Colegiul Economic din Târgovişte, vizite de lucru în Turcia

  • 9 octombrie 2014 at 11:53
    Permalink

    Tot respectul pentru profesorii de la Colegiu Economic, dar am mai fost asemnea vizite, activitati si in alte tari, ramanem incantati, poate chiar ne dorim sa avem si noi asa ceva, dar practic nu se schimba nimic, nici in activitatea profesorilor si nici in activitatea inspectorilor scolari. Altfel, domnilor inspectori, cum ar rezista in functie profesori a caror elevi ajung in clasa a VIII-a si nu sunt nici macar de nivelul clasei a V-a?

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro