Colegiul Economic din Târgovişte califică şomeri, pe bani europeni

“Job-In servicii integrate de ocupare” este unul dintre cele patru proiecte POSDRU, pe care Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte le implementează în acest an. El este dedicat formării profesionale a şomerilor, fiind oferite cursuri de calificare pentru şomerii cu domiciliu în mediul rural din toate categoriile de vârstă, până la 64 de ani.

Cursurile sunt pentru calificările bucătar, lucrător în alimentaţie şi lucrător în comerţ. au început deja şi au loc în colegiul târgoviştean. De asemenea se oferă cursuri de iniţiere TIC şi cursuri de iniţiere în educaţia antreprenorială.

Proiectul este unul strategic, ce se desfăşoară în regiunile Sud Muntenia, Bucureşti-Ilfov şi Regiunea Vest, alături de parteneri din aceste regiuni şi are multiple beneficii pentru cursanţi. “Sunt foarte receptivi şi foarte interesaţi. Primesc la final un certificat de calificare cu recunoaştere europeană, primesc o subvenţie de 300 de lei lunar, plus 200 de lei pentru transport”, explică prof. Suzana Ilie, directorul instituţiei.

Indicatorii proiectului arată că vor beneficia de consiliere şi mediere 1478 de şomeri. Cât priveşte împărţirea pe cursuri, aceasta este: 406 şomeri vor urma cursuri de calificare de nivel 1, 350 de şomeri – cursuri de calificare de nivel 2, 70 de şomeri – cursuri de iniţiere TIC, 325 de şomeri – cursuri de perfecţionare specializare (competenţe antrepenoriale, competenţe în limba engleză). Cursul de bucătar este de nivel 2 şi durează 5 luni, iar celelalte sunt cursuri de nivel 1, durata fiind de 2 luni.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro