Cei mai buni profesori vor putea aplica și în 2015 pentru gradații de merit

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial metodologia și criteriile privind acordarea gradației de merit profesorilor, sesiunea 2015. Gradația de merit se atribuie pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie. Potrivit calendarului stabilit de Minister, profesorii trebuie să depună dosarele și să obțină avizul la nivelul școlii în perioada 2 – 20 martie 2015, pentru care rezultatele finale să fie publicate în luna mai.
Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Mihaela Anton, în județul nostru au fost depuse anul trecut 131 de dosare pentru gradațiile de merit, din care 111 au primit aprobare. În ultimii ani se observă o scădere a numărului de dosare depus pentru gradația de merit. Astfel, în 2013, 136 de cadre didactice au solicitat această gradație, în 2012 239, în 2011, 203, iar în 2010, 201.

Anul acesta, va putea participa la concurs și personalul didactic auxiliar cu o vechime în învãțãmânt de cel puțin patru ani și cu performanțe în activitate.

În județul nostru, pentru personal auxiliar au fost acordate în 2011, 22 de gradații de merit, iar în 2010, 14 gradații.

Potrivit metodologiei, numărul maxim de gradații care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice și 16% din totalul posturilor didactice auxiliare existente la nivelul inspectoratului școlar se scade numărul de gradații acordate personalului didactic și didactic auxiliar aflate în plată, având în vedere că gradația de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcții publice.

Gradația de merit reprezintã 25% în plus la salariu.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro