ortooxacell kiss2022.gif Flax

Cătălina Georgescu, profesoara care are nevoie de votul dâmboviţenilor în competiţia ”Liga Profesorilor Excepționali”

„Pentru că ne-am propus ca anul 2014 să fie anul în care să acordăm o atenție deosebită celor care își aduc zi de zi aportul la formarea tinerilor valoroși, cu rezultate excepționale, am lansat campania ”Liga Profesorilor Excepționali”, în semn de recunoaștere pentru contribuția pe care profesorii o aduc neîncetat la evoluția societății”, este argumentul primei competiţii de amploare din România, iniţiată de Fundaţia Dan Voiculescu, care îşi propune să valorizeze dascălii de excepţie, cheia elevilor de excepţie din ţara noastră.

În cadrul acestei competiţii, profesori cu realizări de excepție, din toată ţara, și-au depus candidatura, misiunea juriului de a alege 50 de finaliști fiind una foarte dificilă. Cei 10 finaliști vor fi aleși prin votul publicului, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro și premiați pe măsura rezultatelor:

Locul 1 – bursă de 5000 LEI/lună – perioada octombrie – iunie

Locul 2 – bursă de 3000 LEI/lună – perioada octombrie – iunie

Locul 3 – bursă de 2000 LEI/lună – perioada octombrie – iunie

Locul 4 – excursie la o universitate din Grecia

Locurile  5, 6, 7– laptopuri

Locurile 8, 9, 10 – materiale de specialitate şi educaţionale, seturi enciclopedii, vouchere de reducere

Toți participanții vor primi materiale de specialitate și cărți.

Prima etapă a concursului dedicat dascălilor din România, Liga profesorilor excepționali s-a încheiat, iar cei 50 de profesori pe care îi puteți vota îi puteți vedea pe http://www.fundatiadanvoiculescu.ro

Singurul profesor din Dâmboviţa, un judeţ care a dat şi continuă să ofere profesori şi elevi de excepţie, cu care ne mândrim, selectat în această competiţie, este Cătălina Georgescu, profesor de limba engleză la Colegiul National „Vladimir Streinu”, Găești. Rezultatele cu elevii săi sunt principalul motiv care au adus-o în această competiţie şi au făcut să se situeze printre finalişti. „Faptul că mă aflu printre cei 10 finalişti nu face decât să acrediteze performanţa elevilor mei, copii excepţionali, care au nevoie doar de puţin ajutor şi încurajare pentru a străluci, spune Cătălina Georgescu.
Pentru că cei care se vor gândi să o voteze pe Cătălina Georgescu în finala competiţiei Liga profesorilor excepționali au nevoie de mai multe date despre activitatea şi rezultatele acesteia, vă oferim informaţiile prezentate pe site-ul competiţiei:
Cătălina Georgescu a absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea Bucureşti, secţiunea Română-Engleză, iar după doi ani de profesorat în Bucureşti, s-a titularizat la Colegiul Naţional “Vladimir Streinu” din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, unde predă limba engleză.

A încercat să utilizeze metode moderne şi neconvenţionale în procesul de predare-evaluare, tocmai pentru a crea un liant în sala de clasă, bazat în primul rând pe dezvoltarea creativităţii elevilor şi, nicidecum pe îngrădirea libertăţii de exprimare a acestora.

Pornind de la ideea “Teachers learning to learn in order to teach” (Profesorii învaţă mai întâi cum să înveţe, ca mai apoi să predea), a încercat de fiecare dată să fie ea cea care ia notiţe, învaţă şi este evaluată – să fie elevul.  Astfel, a înţeles că cel mai important aspect, privit nu de puţine ori ca o provocare, este, în primul rând, să-l faci pe acel elev să-i placa materia pe care tu, ca profesor, încerci să o predai. Astfel, adoptă constant o atitudine nonconvenţională şi liberă faţă de sistemul educaţional încă orientat spre abordări tradiţionale privind procesul de învăţământ.

Îi implică pe elevi în activităţi extraşcolare, precum atelierul de teatru „V.S.Drama”, pe care îl coordonează, dar şi în proiectul de voluntariat „Volunteer for you inner-self” şi cel cultural-artistic „My European Dream”

A participat la cursuri de dezvoltare profesională, câştigând diferite burse internaţionale pentru profesori în cadrul programului Lifelong Learning Programme şi nu numai. Ulterior, această dezvoltare profesioanală a constituit în primul rand un beneficiu adus elevilor, prin implementarea de metode inovative în procesul de  predare-evaluare pe care le-a dobândit în cadrul participării la ateliere şi cursuri, precum „IDEA: International Dimensions in Education for All. In search of cross-cultural reflective teachers in Europe” , 26/05/-01/06/2013  Porto, Portugalia, „Viaggio in Europa”. Cultural Literacy through art and phylosophy, 14-18 Aprilie 2014, Milano, Italia, Ateliere organizate de Comisia Europeana, „EU Youth Policy”, „Education targets for Romania EU 20202 Strategy” 9-11 ianuarie 2013, Bruxelles, Belgia si nu numai.

În afară de premiile şi locurile fruntaşe obţinute  la diferite concursuri şcolare naţionale şi olimpiade de limba engleză, a coordonat un număr mare de proiecte şcolare şi extracurriculare, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, elevii Colegiului Naţional “Vladimir Streinu” fiind, nu de puţine ori, laureaţi ai unor concursuri la nivel european.

Proiectul „My European Dream” (FOTO 2, Cătălina, a treia, de la stânga, la dreapta) pe care l-a iniţiat şi coordonat,  a fost laureat al Concursului Internaţional  ”My European Dream”, organizat de către AEDE Franța (Association Europeene de L’Education – Eveniments – Videos, 2014. http://cronica-gaestiului.ro/archives/26095

http://www.cnvladimirstreinu.ro/noutati%28id=d8327d3cd2b703100b0f98c9945341a7%29.html

Proiectul „Volunteer for your inner-self” (in parteneriat cu Primaria orasului Gaesti si cu Centrul de Zi pentru Persoane Varstnice)  a participat şi câştigat două concursuri naţionale şi anume: “Raport Leader European”, generat de către Campania Europa Casa Noastra , în urma căruia a participat, în calitate de profesor coordonator de proiect, la ateliere de lucru din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, 2013 şi  concursul „Euroscola” 2012-2013, în urma căruia a obţinut drept premiu o vizită în Parlametul European de la Strasbourg, însoţind echipa de 24 de elevi ai Colegiului National “Vladimir Streinu”, cu care a elaborat proiectul mai sus amintit.

Pe 15 iunie 2014, ora 22.00, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Antena 3, prin vot în direct, se va alege profesorul câştigător.
În ediţiile următoare ale Gazetei Dâmboviţa.ro vă vom oferi şi câteva exemple de copii excepţionali pregătiţi de Cătălina Georgescu, profesoara care are nevoie de votul dumneavoastră, în competiţia ”Liga Profesorilor Excepționali”.
Premiu Minister My European Dream
Distribuie:

5 comentarii la „Cătălina Georgescu, profesoara care are nevoie de votul dâmboviţenilor în competiţia ”Liga Profesorilor Excepționali””

  1. Bravo!!! De-ar fi mai multi profesori care sa inteleaga ca actualul sistem de predare este depasit, ingradind libertatea de exprimare a elevilor, un sistem rigid ce nu are nimic in comun cu notiunea de pedagogie, dar pentru asta trebuie schimbate mentalitati, eliminate ideile fixe, cu alte cuvinte, avem nevoie de o generatie noua la catedre…Un sincer bravo, domana profesoara!

  2. Fundatia „Dan Voiculescu”? Really? Cred ca este gresit sa ii faci capital de imagine tipului aluia. A propos, banii pe care ii da burse sunt furati de la noi.

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media