ortooxacell kiss2022.gif Flax

Campionii digitali ai Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu duc mai departe rezultatele proiectului WeMakers

 

În data de 27 martie 2019, cu sprijinul echipei proiectului Erasmus + Nr. 2017-1-DE03-KA201-035615, “IoT in Education – We are the Makers”, campionii digitali ai Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu (20 de elevi din clasele 5-7), au sprijinit 23 de cadre didactice europene în primii lor pași în modelarea și tipărirea 3D. Activitatea reprezintă un rezultat al participării a 6 cadre didactice de la Școala Tudor Vladimirescu, Târgoviște, la workshop-ul “Introducere în modelarea și tipărirea 3D”, organizat în data de 19 februarie 2019 la Universitatea Valahia din Târgoviște.

„Dorim să promovăm tehnologiile de imprimare 3D în educație. Avem această oportunitate, în cadrul proiectului “IoT in Education – We are the Makers” – este de fapt proiectul cu care ne implicăm în toate întâlnirile organizate cu instituțiile școlare care vor să cunoască avantajele implementării acestor tehnologii în societate. Proiectul este coordonat de o Școală Gimnazială din Germania – Johannes-Kepler-Gymnasium Weil der Stadt, având o durată de 3 ani, iar în acest timp parteneriatul alcătuit din 6 instituții din Europa încearcă să promoveze aceste tehnologii în spațiul educațional.”, a menționat Prof.univ.dr. Gabriel Gorghiu, expert educațional în cadrul proiectului.

Și elevii au fost foarte încântați de astfel de întâlniri, iar Antonia Stoian, elevă la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”, o campioană digitală implicată în activitatea din 27 martie, a ținut să precizeze că “înseamnă foarte mult ca la 12 ani, fiind în clasa a VI-a, să poți să îndrumi un adult într-un domeniu nou, pe care îl înțelegi ușor și pe care îl faci cu ușurință, chiar dacă nu am cunoscut multe lucruri despre acest domeniu până de curând!”

În perioada 31 octombrie 2018 – 28 martie 2019, echipa WeMakers din cadrul Universității Valahia din Târgoviște a organizat 4 workshop-uri cu titlul “Introducere în modelarea și tipărirea 3D” la care au participat peste 30 de cadre didactice din țară și străinătate. De asemenea au fost organizate implementări ale unor scenarii de învățare propuse în cadrul proiectului cu elevi de la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu (20.12.2018), Liceul Teoretic Petru Cercel (7.03.2019) și Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu (28.03.2019).

Cadrele didactice interesate de modelarea și tipărirea 3D pot găsi pe site-ul proiectului (http://www.wemakers.eu/) un manual de “Introducere în tipărirea 3D” și scenarii didactice care să-i ajute în implementarea la clasă a acestei tehnologii.

Articol realizat cu sprijinul Roxanei Clopotaru și al Ruxandrei Vlad, studente la Facultatea de Științe de Științe Politice, Litere și Comunicare, specializarea Jurnalism sub coordonarea prof.univ.dr. Gabriel Gorghiu. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media