”Building education. Education is power!, campanie de promovare a importanței unui model de educație – Virginia Andreescu-Haret ”

Campania pentru educație a Liceului ”Voievodul Mircea”

 

Titlul Educația schimbă vieți, sub egida căruia este lansat Concursul Național EUROSCOLA din acest an, se potrivește cu viziunea liceului nostru, care urmărește să schimbe concepția asupra vieții a acestor tineri care au nevoie de îndrumare pentru a-și forma o atitudine de implicare în „viața cetății”, conștientizând că „marea schimbare” începe în primul rând cu ei. Proiectele desfășurate în școală au urmărit educarea tinerilor în spiritul unei atitudini active, aducând în prim-plan valori europene care au fost îmbrățișate de elevii noștri, mărturie fiind modul în care aceștia au ales să se implice după terminarea liceului în noile comunități din care fac parte. 

    Noul proiect propus în acest început de an școlar, participarea la Concursul Național EUROSCOLA, a constituit o adevărată provocare, care a fost întâmpinată cu entuziasm mai ales de elevii liceului nostru, obișnuiți să se implice în astfel de activități. Profesorii inițiatori ai campaniei Building education. Education is power! au avut în vedere în primul rând crearea echipei elevilor; aceștia și-au manifestat interesul față de noul proiect, schițând ei înșiși activitățile care urmau să se desfășoare. 

O mică dezbatere a elevilor și a profesorilor coordonatori a avut ca subiect alegerea personalității care ar putea să întruchipeze modelul de referință al campaniei. Alegerea nu a fost foarte grea, deoarece personalitatea pe care am propus-o a fost, în ultimii ani, în atenția noastră. Astfel, modelul de profesionalism, de disciplină, de determinare, de ambiție, de talent este arhitecta româncă Virginia Andreescu-Haret, prima femeie arhitect șef din țara noastră, cea care a  proiectat și clădirea în care funcționează Liceul ”Voievodul Mircea”. 

În cele două luni de campanie s-au desfășurat numeroase activități pornind de la realizarea unor mesaje motivaționale adresate tinerilor, ateliere de lucru în muzeul ”Virginia Haret” care funcționează în liceu, parteneriate cu alte instituții de învățământ din Târgoviște, prezentări ale unor oportunități legate de educație și învățarea unei meserii adresate tinerilor,  până la campania stradală cu mesajul ”Educația schimbă vieți!”. 

Coordonatorii echipei de campanie,

Prof. Ionescu Daniela

Prof. Stancu Magdalena


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro