Au început Evaluările Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

Peste 14.000 de elevi dâmbovițeni din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susține, începând cu săptămâna aceasta, evaluările naționale. 4880 de elevi de clasa a VI-a au susţinut luni, 23 mai, proba de Limbă şi comunicare la Evaluarea Naţională. Marţi, 24 mai, elevii vor susţine proba la Matematică şi ştiinţe.
Conform calendarului aprobat de minister, pe 30 mai, elevii de clasa a IV-a vor susţine testarea la Limba română, iar în data de 31 mai, proba la Matematică. Proba de evaluare a cunoştinţelor în limba maternă va avea loc pe 2 iunie.
În județul Dâmbovița, 4819 elevi vor trece prin această testare.
În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională la clasa a II-a, aceasta va fi susţinută în Dâmbovița de aproximativ 4688 de elevi, astfel: 6 iunie – proba scrisă la Limba română, 7 iunie – proba de citire în Limba română şi cea de scriere/citire în Limba română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, respectiv 8 iunie – matematică. Ultimele probe se vor desfăşura pe 9 iunie (scris) şi 10 iunie (citit) la limba maternă.
Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.
Sălile în care se susţin evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt, de regulă, sălile în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent. Durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV şi de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN VI.
Testele vor fi evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de cadrele didactice care predau în respectivele şcoli. În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învăţământ este insuficient, preşedintele Comisiei de organizare şi de administrare a evaluărilor din respectiva unitate de învăţământ are obligaţia să solicite comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti nominalizarea unor cadre didactice din alte şcoli. Înainte de începerea procesului de evaluare, preşedintele din centrul de evaluare are obligaţia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori.
Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum şi alte informaţii referitoare la evaluare, sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului şi a precizărilor din Caietul cadrului didactic.
Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro