ortooxacell kiss2022.gif Flax

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ îi invită pe elevi să petrească „Săptămâna altfel” în munţii Bucegi şi Leaota

În cadrul activităţilor extraşcolare din „Săptămâna altfel”, Asociaţia Ecologică Floare de Colţ în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local „Naparis” Pucioasa va susţine proiectul „SĂ ŞTII MAI MULTE de la natură – SĂ FII MAI BUN cu ajutorul ei.

Programul se va desfăşura zilnic, în perioada 1-5 aprilie 2013 iar dacă vor fi mai mulţi solicitanţi el poate fi aplicat şi în zilele de sâmbătă şi duminică (6-7 aprilie 2013). Pot participa în fiecare zi, de la 20 până la 50  de elevi, însoţiţi de profesori sau învăţători (un adult la o grupă de 10 elevi).

Participanţii se vor bucura de o zi în mijlocul naturii în munţii Bucegi şi Leaota (în arealul Valea Ialomiţei – Valea Răteiului) iar din program fac parte următoarele activităţi: drumeţie montană, peşteri şi chei, explicaţii şi jocuri interactive.

Participanţii trebuie să aibă un echipament montan minim alcătuit din: bocanci sau ghete cu talpă aderentă, rucsac de tură (ghiozdan), pelerină de ploaie, lanternă, haine groase şi mai uzate (pulovăr, fes, mănuşi etc). De asemenea, este nevoie şi de acordul părinţilor.

În anul 2012, la proiectul desfăşurat în „Săptămâna Altfel” intitulat „Şcoala Altfel – Şcoala Muntelui – O zi cu cercetaşii” au participat la activităţile practice în mijlocul naturii, 271 de persoane (226 de elevi, 13 profesori, 6 părinţi şi 26 de monitori) de la 12 şcoli (Şcoala „Ion Ciorănescu” Moroeni, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”, Grupul Şcolar „Nicolae Ciorănescu”, Şcoala „Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”,  Grădiniţa nr. 3, Grupul Şcolar „Voievodul Mircea”, Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, Şcoala Gorgota, Şcoala Centrală Bucureşti, Şcoala „Elena Donici Cantacuzino”  şi Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa). În lunile iunie şi iulie au avut loc alte două etape la care au participat 79 de persoane de la Şcoala „Coresi” Târgovişte, ONCR – Centrul Local „Pia Brătianu” Bucureşti, Corpul Păcii, Şcoala „Diaconu Coresi” Fieni, Şcoala din Vadul lui Vodă (republica Moldova) şi de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa, proiectul ajungând astfel la un număr de 350 de participanţi.

Pentru înscrieri şi Informaţii suplimentare luaţi legătura cu Ileana Bocanciu – coordonator proiect (Tel. 0722 689911 sau e-mail: [email protected]).

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media