ACUZAŢII: Cum se pasează funcția de director într-un liceu din Dâmbovița

Fostul director al Liceului Tehnologic Voinești, Ion Constantinescu, a trimis redacţie un drept la replică cu privire al informaţiile publicate în legătură cu schimbarea unora dintre directorii de şcoli din judeţ. Constantinescu acuză  ca ISJ a făcut numiri de directori înainte de organizarea concursurilor pe aceste posturi.

Șirul neregulilor, informațiile controversate oferite de către conducerea ISJ Dâmboviţa legate de numirea directorilor de școli și licee în județ continuă sa fie de actualitate, toate bine controlate de către actualul inspector școlar general Ion Sorin. Articolul prezentat în Gazeta Dâmboviţei la secțiunea educație a avut inițial următorul titlu sugestiv ,,21 de directori de școală din Dâmbovița au fost înlocuiți Interesant este că Liceul Tehnologic Voinești, unde surprinzătoarea schimbare a directorului Ion Constantinescu, fară nici un motiv legat de activitatea managerială sau alte probleme la nivelul liceului în cei opt ani de mandat, nu apare în lista inițială prezentată presei de către conducerea ISJ Dâmbovița. Ulterior, titlul articolului este schimbat cu următorul:,,Peste 30 de directori de școală din Dâmbovița, înlocuiți

 Declarațiile domnului Ion Sorin se schimbă de la o zi la alta, de la o oră la alta cât și la fiecare ședință cu directorii. Acesta a afirmat iniţial că numai directorii care nu au mai dorit sau nu și-au depus scrisori de intenție au fost înlocuiți. În articolul iniţial scris astăzi de Gazeta Dâmboviței se precizează de către inspectorul şcolar general:

,, În județ, s-a vehiculat că înlocuirile directorilor ar fi avut loc pe criterii politice și nu s-ar fi ținut nicidecum cont de scrisorile de intenție și de performanța managerială, cele două criterii de selecție solicitate de IȘJ,  însă, așa cum spun inspectorii școlari generali, în mare parte, adică 21 din cei   schimbați, au fost înlocuiți doar pentru că nu au mai dorit să rămână pe funcții și nu și-au mai depus scrisori de intenție” .

După puţin timp, articolul de presă este actualizat cu o nouă declarație din partea ISJ Dâmbovița unde se afirmă:,, „Numărul total al directorilor de școli ale căror mandate au încetat la data de 31 august și nu au mai rămas pe funcții este de 30, din care 21 au optat să nu mai depună scrisori de intenție, pentru a putea fi în continuare manager de școală. Ceilalți au fost înlocuiți pe alte criterii, în consiliile de administrație din școli.” 

FALS, domnule inspector școlar general! Afirmaţi că directorii au fost schimbaţi în şedinţele consiliilor de administraţie din unitati? Vă aduc la cunoştinţa, în mod public, că în liceul pe care l-am condus pana la 31 august 2015 nu a avut loc o astfel de şedinţă.

În ședința cu directorii din 17 iulie 2015 ați afirmat că ,,toți directorii unităților de învățământ din jud. Dâmbovița, care doresc să-și continue activitatea în această funcție vor fi menținuți până la concursul cu directorii. Se vor înlocui directorii care nu mai solicită ocuparea postului” .

Având în vedere cele afirmate și transmise electronic de dumneavoastră am depus la ISJ Dâmbovița, scrisoarea de intenție și curriculum vitae, înregistrate cu nr. 5528/29.07.2015, prin care solicitam numirea prin detașare în interesul învățământului pe postul de director la Liceul Tehnologic Voinești, până la organizarea concursului pentru funcția de director.

În data de 24.08.2015 s-a afișat pe site-ul ISJ Dâmbovița lista cu directorii numiți în unități, iar la Liceul Tehnologic Voinești au fost numiți în data de 1.09.2015 în funcțiile de director și director adjunct, alte două cadre didactice.

Consider că decizia luată de către ISJ Dâmbovița prin care nu s-a aprobat detașarea în interesul învățământului în funcția de director la Liceul Tehnologic Voinești până la organizarea concursului este nejustificată, nefundamentată și plină de confuzii.

Argumentez prin următoarele:

 1.  Nu sunt informații că la nivelul ISJ Dâmbovița s-ar fi constituit vreo comisie care să evalueze CV-urile candidaților în vederea acordării unui punctaj și a departajării corecte a acestora.
 2.  Nu s-a comunicat candidaților niciun criteriu de evaluare și departajare.
 3. Nu s-a respectat precizarea făcută de inspectorul școlar general Ion Sorin în fața a peste 150 de directori din județ, prin care aceștia vor fi numiți prin detașare in interesul învățământului până la concurs.
 4.  Nu a fost evaluată/luată în considerare activitatea mea managerială din cei opt ani, performanțele manageriale, pregătirea și performanțele profesionale.

Probabil că pentru dumneavoastră, domnule inspector școlar general, care ați participat și promovat un concurs, și afirmați că trebuie să avem o activitate transparentă și obiectivă în unitățile școlare, nu mai contează rezultatele unui director într-o perioada de opt ani: cinci proiecte școlare europene coordonate, obținerea a două certificate de Școală Europeană”, doi voluntari din Corpul Păcii care au predat limba engleză, un certificat lingvistic european, olimpiade școlare și concursuri profesionale. Toate aceste rezultate care clasează Liceul Tehnologic Voinești la vârf, în ierarhia liceelor tehnologice din România, nu sunt văzute, pentru că domnul inspector a trebuit să analizeze alte ,,cerințe și îndatoriri mai importante, oricum nu cele legate de procesul de învățământ din liceu.

Sigur, după aceste cascadorii manageriale ne așteptăm cu toții la un concurs pentru ocuparea funcției de director în județul Dâmbovița ,,FOARTE CORECTși bine organizat de către domnul inspector școlar general, unde fiecare participant va ocupa locul său bine STABILIT sau cum se spune în popor ,,participă toți, dar câștigă CINE trebuie!

Prof.Constantinescu Ion

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 7 ganduri despre “ACUZAŢII: Cum se pasează funcția de director într-un liceu din Dâmbovița

 • 11 septembrie 2015 at 14:08
  Permalink

  Doua declaratii controversate intr-o singura zi, este normal? Clar ca la liceul acela lucrurile au fost invartite intr-un anumit sens ales de cineva anume.

  Reply
 • 11 septembrie 2015 at 9:05
  Permalink

  Daca domnul inspector a solicitat CV-uri, inseamna ca a dorit sa faca o evaluare a acestora pentru cazul cand doi sau mai multi profesori doresc sa fie numiti directori. Atunci de ce s-a cerut CV-ul? Daca vrei sa faci o evaluare corecta, numesti o comisie si stabilesti criterii de evaluare, parca asa se fac evaluarile in sistemul de invatamant? Cum decizi persoana cea mai competenta pe un post? Pe ce criterii? In scoli se respecta, dar la ISJ Dambovita de ce? S-a pornit gresit, pana la urma eu nu am auzit de 9 scoli in judet la limita dezastrului! La liceul din Voinesti sunt realizari ce nu se pot sterge, chiar daca se doreste pe toate caile!

  Reply
 • 10 septembrie 2015 at 23:28
  Permalink

  Nu cumva cele doua comentarii de mai sus sunt trimise de pe acelasi ip?

  Reply
 • 10 septembrie 2015 at 21:51
  Permalink

  Nu-i lasa profesore! Daca ar fi mai multi ca tine, invatamantul ar fi pe maini bune! Inca in sistemul de invatamant se spala o mana pe alta! La fel si in Dambovita!

  Pacat ca nu sunt apreciati oamenii care au initiativa, idei, care muncesc si sunt capabili sa urnesca sistemul asta amortit! Pacat ca aveti in frunte doar suspusi, dar supusi!

  O sa mai lânceziti mult ca si clasa sociala pentru ca unii dintre profesori sunt lipsiti de principii, de curaj iar invidia este la rang inalt in bietul sistem de invatamant!

  Mi-ar fi rusine ca inspector scolar general sa intru in magariile astea si sa ma dezic de atatea ori! Mi-ar fi rusine sa mai schimb in 2015 oamenii din sistem pe alte criterii decat cele legate de performanta, dar si rusinea este un sentiment nobil.

  Liceul asta era o epava din punct de vedere constructiv si ca imagine printre liceele din judet. Acum arata bine si are renume de liceu european. I-ai dus pe elevii voinesteni prin lume sa invete! Bravo tie! Felicitari!
  Asa va rasplatesc pe voi sefii cei mari cand munciti si aveti rezultate?

  Profesore, nu-i lasa! Cineva, candva trebuie sa se trezeasca si sa vada realitatea din teren! Daca se intampla mai repede sunteti salvati si voi si copiii nostri! Omul sfinteste locul si la liceul asta se vede cu ochiul liber!

  Reply
 • 10 septembrie 2015 at 21:18
  Permalink

  La o simpla analiza a mesajelor domnului inspector scolar general, se poate deduce ca:
  A. directorul de la liceul din Voinesti nu a mai dorit postul si ISJ Dambovita a numit un alt director. Varianta aceasta cade, directorul a depus solicitare pentru numire pe post!
  B. Constantinescu fiind presedintele consiliului de administratie s-a autodemis in ultima sedinta a CA, el propune si membrii aproba. Un adevarat Seppuku la liceul din Voinesti !
  Mai nou, cred ca o sa auzim ca nici nu a existat acest director la liceul din Voinesti, totul este o inchipuire din MATRIX 3 ?!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro