Această şcoală este în Dâmboviţa! Pentru că autorităţile sunt incapabile, voluntarii vor să o repare!

Şcoală cu clasele I- IV Hanul lui Pală, din comuna Ulieşti, demonstrează cu vârf şi îndesat nepăsarea şi incapacitatea autorităţilor locale. Copiii de la Hanul lui Pală învaţă în condiţii asemănătoare cu cele de la 1800, când lua fiinţă micuţul sat în jurul Hanului unul oltean pe nume Pală. Pală şi-a aşezat hanul la singura răscruce de drumuri, iar în secolul XIX a fost a afacere profitabilă. Bătrânii satului povestesc însă că hangiului, de atâta muncă şi pustietate, s-a smintit şi a căpătat porecla de Pală nebunul, murind înainte de vreme.

Soarta tragică a întemeietorului, îi urmăreşte şi acum pe cei câteva sute de oamenii care locuiesc în sat. Şcoala abia se ţine pe picioare, căminul cultural e o ruină, până şi biserică este toată crăpată.

Cele aproximativ 600 de suflete din Hanul lui Pală nu interesează nici măcar electoral, fiind prea puţini pentru a înclina balanţa la vot. Aşa că nimeni nu se înghesuie să-i ajute şi nici un politoician nu a ajuns să-şi facă poze în localitate.  Şansa copiilor din Hanul lui Pală este programul filantropic lansat de „Patru mâini”. Aceştia şi-au propus să renoveze 37 de şcoli şi grădiniţe din România. În competiţie au fost înscrise 132 de clădiri, pe care oamenii le pot vota pentru a intra în programul de renovare.

Dacă vreţi să-i ajutaţi pe copii din Hanul lui Pală votaţi şcoala lor pe: filantropi2016.patrumaini.ro

Şcoala are nevoie de rendiţionare atât în interior, cât şi în exterior. Tavanul sălilor de clasă este foarte înalt, decu toată căldura se pierde. Sursele de căldură sunt sobe vechi. Uşile şi ferestrele sunt foarte vechi şi deteriorate. Ramele geamurilor sunt distanţate de perete, acest lucru permiţând trecerea curenţilor de aer. Parchetul este de asemenea într-o stare foarte avansată de deteriorare și este existent doar într-o singură sală de clasă. Pereţii necesită lucrări de recondiţionare din cauza fisurilor. Instalaţia electrică este foarte veche.

hanul lui pala (4) hanul lui pala (3) hanul lui pala (1)

foto: filantropi2016.patrumaini.ro

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro