ortooxacell kiss2022.gif Flax

Echipa Colegiului Economic ”Ion Ghica„ Târgoviște a învățăt despre antreprenorat în Belgia

În perioada 9-13 octombrie are loc cea de-a treia întâlnire in cadrul proiectului „Developing entrepreneurship at an European level”, care a avut loc la Da Vinci campus Ronse – Belgia. Echipa Colegiului Economic ”Ion Ghica„ din Târgoviște (care este partener în acest proiect)  a fost formată din trei elevi din grupul țintă: Despa Grațiela Diana, Toma Andreea Iuliana, Susai Oana și patru profesori: Albu Rodica, Șerb Elena Mihaela, Funieru Constanța și Fenechiu Cristina,  care au participat cu plăcere și curiozitate la activitățile propuse de organizatori.

Prima activitate a fost primirea și prezentarea proiectului în fața anumitor  personalități locale, precum: primarul orașului Ronse- Luc Dupont, Consilierul diplomatic la Ambasada României în regatul Belgiei – Dl. Cătălin-Doru HRIȘCĂ, secretarul de stat pentru comerț exterior Belgia – Ignace Michaux. Aceasta a fost urmată de un workshop moviemaker, prin intermediul căruia elevii ș-au dezvoltat abilitățile creării și modificării unui spot publicitar.

Alte activități importante au fost vizitele la firmele ”mamă” ale firmelor de exercițiu create prin proiect: Compania de ciocolată – Hermes și  Fabrica de bere Roman, din orașul Oudenaarde. Cu acest prilejul au aut loc discuții între tinerii angajați ai firmelor de exercițiu și oameni de succes din mediul real economic. La masa rotundă cu tema Profilul antreprenorului european de succes au participat tineri antreprenori de succes din Ronse:

  • Hassan Al Hilou și Madam Bakster, cu tema Brain candy and inspiration
  • Dimitri Strybos, cu tema Circular economy
  • Shaireen Aftab, cu tema Entrepreneurship and the 21st century skills for the labour market

Această masă rotundă a avut rolul stabilirii de către elevi a pașilor de urmat în drumul lor către antreprenoriat). Vizita  Palatului European a prilejuit elevilor cunoașterea structurii de organizare a instituției și a principalelor activități desfășurate.

Una dintre cele mai importante activități a fost participarea la târgul internațional al firmelor de exercițiu, organizat de instituția gazdă. Târgul internațional al firmelor de exercițiu le-a oferit elevilor prilejul de a practica într-un mediu real procesul de vânzare și cumpărare, de a comunica și negocia, de a muncii în echipă, de a-și dezvolta gândirea critică și limbajul de afaceri în limba engleză.

Albu Rodica – coordonator proiect

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media