Ȋn luna martie, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a susțin simularea examenelor de bacalaureat

Distribuie:

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ) Dâmbovița, Valentin Stancu, 3500 de elevi înscrişi la clasa a XI-a zi şi 3300 de elevi înscrişi la clasa a XII-a zi (datele sunt aproximative) vor susține în luna martie simularea examenelor de bacalaureat, în județul Dâmbovița.

Calendar Simulare Bacalaureat 2016:

-7 martie 2016   Simulare – Limba şi literatura română – proba scrisă

-8 martie 2016   Simulare – Limba şi literatura maternă – proba scrisă – nu este cazul in județul Dambovița

-9 martie 2016   Simulare – Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)- proba scrisă

-10 martie 2016 Simulare – Proba la alegere a profilului şi specializării (doar pentru elevii clasei a XII-a) – proba scrisă

-18 martie 2016 – Afişarea rezultatelor

Simularea examenelor naționale se face în condiții reale de examen, în vederea pregătirii tuturor detaliilor pentru desfăşurarea correctă a examenului propriu-zis din iunie-iulie, anul curent.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedințe cu părinții, precum şi prin dezbateri în cadrul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor şcolare.

Pe baza rapoartelor realizate de şcoli, IŞJ Dâmbovița va elabora un raport care analizează rezultatele simulărilor, în care va fi cuprins şi un plan de monitorizare, control şi remediere, acolo unde rezultatele nu sunt mulțumitoare.

Evaluarea lucrărilor se realizează de către profesorii din unitatea de învățământ. Fiecarea lucrare este evaluată de către doi profesori de specialitate, dintre care unul este cel care predă la clasa respectivă. Notele obținute de elevi nu se contestă şi nu se trec in catalog. Prin excepție, se pot trece notele, în cazul în care există solicitare scrisă din partea elevului.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro