VOINEȘTI: Raport de activitate al administrație locale

Dragii mei,

Am început acest an cu motoarele turate din plin şi tot aşa îl încheiem! Decembrie, a fost luna în care am continuat lucrările începute, dar a fost şi luna cu vizite în teren pentru proiectele cu finanțare europeană ce urmează a fi
derulate în perioada următoare.

În data de 7 decembrie, am avut vizita în teren a reprezentanților AFIR pentru cele două proiecte finanțate prin GAL
Valea Ialomiței: “Modernizare și reabilitare centru de zi pentru copii în satul Gemenea Brătulești” şi “Modernizare prin asfaltare a târgului săptămânal în satul Voinești”. La ambele proiecte, am răspuns solicitărilor de clarificări, urmând ca, la debutul anului următor, să semnăm contractele de finanțare.

În data de 13 decembrie, s-au aflat la Voineşti reprezentanții POR – ADR Sud Muntenia, Agenția Călărași, pentru vizita în teren și clarificări la proiectul “Modernizare, reabilitare, recompartimentare și dotare centru de zi pentru persoane vârstnice în satul Manga”. Este vorba de reabilitarea sediului şcolii vechi din satul Manga și înființarea unui centru de zi. Am trecut cu brio și acest examen, urmând ca proiectul să fie implementat tot în anul 2018.
A fost întocmit procesul verbal de recepție finală la casa mortuară din satul Suduleni. Este o clădire frumoasă, modernă, proprietate a comunei, de care vor beneficia toți locuitorii satelor Izvoarele și Suduleni.


Acoperișul dispensarului uman din satul Izvoarele a fost schimbat în totalitare, urmând ca, în primăvara anului
următor, să continuăm lucrările de reabilitare. Cu beneficiarii de ajutor social am igienizat curțile celor trei
blocuri de locuințe existente în satul Voinești. Pe această cale, solicit locatarilor din blocuri să menţină curățenia, pentru a da un aspect civilizat centrului localității.

În ședința ordinară a Consiliului Local, a fost aprobat proiectul privind nivelul taxelor și impozitelor pe anul 2018,
precum și proiectul privind organizarea și funcționarea cimitirelor din comuna Voinești. Taxele și impozitele locale se vor majora cu 5% față de anul trecut, iar cei care le achită integral până la data de 31 martie vor primi o bonificație de 10%. Cât privește locurile de veci deținute în cimitire, Primăria va elibera un certificat de concesiune pe 15 ani pentru care nu se percepe nicio taxă, iar redevența (chiria) va fi 10 lei pe an și se va achita la Biroul Taxe și Impozite al Primăriei. În maximum doi ani, vom avea cele mai curate cimitire din zonă. De asemenea, ordinea și disciplina vor fi esențiale.

Pentru noi, anul 2017 a fost un an foarte bun, cu realizări importante în dezvoltarea și modernizarea localității.
Dumneavoastră vă muluțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați în fiecare zi, pentru faptul că ați achitat taxele și impozitele locale la timp, aceste sume contribuind efectiv la realizarea proiectelor.

Vă doresc săbători cu sănătate, fericire şi bucurii alături de cei dragi. La muli Ani! Bunul Dumnezeu să ne aibă în grijă!

Cu deosebit respect,
Primarul dumneavoastră – Dănuţ Gabriel Sandu

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca