Vezi cât au înaintat lucrările de reabilitare ale Palatului Brâncovenesc de la Potlogi!

potlogi-lucrari-palat (1) potlogi-lucrari-palat (4) potlogi-lucrari-palat (3) potlogi-lucrari-palat (2)

Obiectivul este restaurat cu fonduri de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală se ridică la  40 de milioane de lei. Conform contractului proiectul trebuie finalizate  la data de 16. 11. 2015. Proiectul are două componente: una de restaurare a clădirii existente și una de reconstrucție a spațiilor care au dispărut în timp. Prioritatea toamnei este acoperișul, după care urmează celelalte lucrări la exterior, până în noiembrie, iar pe perioada de iarnă să fie realizate lucrările de interior.Obiectivul proiectului este ca Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi să fie redeschis publicului și folosit pentru evenimente publice. 

La  de 1 august 2014, Adrian Ţuţuianu a dat ordinul de reîncepere a lucrărilor. Contractul inițial de execuție la Palatul lui Brâncoveanu de la Potlogi fusese reziliat în 2013, decizia fiind motivată prin mai multe nereguli găsite în desfăşurarea proiectului, dar şi din cauza întrării în insolvenţă a firmei câştigătoare: Intini Angelo din Italia. Lucrările sunt executate acum de firma prahoveană Paulus și subatreprenori locali. Primarul comunei, Nicolae Catrina, speră că odată finalizat proiectul, Potlogiul să intre pe harta obiectivelor turistice de interes național, iar întreaga comunitate să beneficieze de pe urma valorificării moștenirii istorice a lui Brâncoveanu.

Palatul de la Potlogi este primul din seria celor patru destinate fiilor lui Brâncoveanu. După 1989, Palatul de la Potlogi, la fel ca şi cel de la Mogoşoaia, s-a aflat în subordinea Ministerului Culturii, care nu a acordat prea mare interes clădirii. Din 2000, timp de şapte ani, cele două s-au aflat în ograda Primăriei Capitalei, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti. În această perioadă, la Potlogi s-au făcut unele lucrări de reabilitare: a fost reparat acoperişul cu olane, s-a schimbat instalaţia electrică şi au fost puse calorifere, deşi nu exista alimentare termică, s-a refăcut turnul de la intrare, care era aproape prăbuşit, şi s-au pus porţi noi.

STADIUL LUCRĂRILOR ÎN AUGUST 2014

potlogi (6) potlogi (7)

STADIUL LUCRĂRILOR ÎN SEPTEMBRIE 2014vizita-dragnea-potlogi7 vizita-dragnea-potlogi6 vizita-dragnea-potlogi2

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]dambovitei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro