Un defibrilator, un aspirator de secreție, și încă un snowmobil, au intrat în dotarea Serviciului Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița

Pentru a putea asigura în bune condiții acțiunile de intervenție pentru salvarea turiștilor care întâmpină dificultăți în Bucegii dâmbovițeni, Serviciului Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița a primit noi dotări importante. Pe lângă materialele asigurate cabinetelor medicale din refugiile Zănoaga și Peștera, printre echipamentele necesare, care pot face diferența dintre viață și moarte în intervențiile viitoare ale salvamontiștilor dâmbovițeni, se regăsesc: un defibrilator automat și un aspirator de secreție în valoare de peste 9.200 lei. Pentru a scurta timpii de preluare a turiștilor aflați în dificultate, echipele de salvatori au primit în dotare și un snowmobil în valoare de aproximativ 77.000 lei. De asemenea, au mai fost achiziționate un plafon și parbriz pentru Side by Side Vehicle, canapea pentru 2 persoane snowmobil, 2 rucsaci pentru intervenția la avalanșă.

Serviciul Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița este un Serviciu în subordinea CJD. “Consiliul Județean Dâmbovița a alocat în acest an pentru Serviciul Salvamont- Salvaspeo fonduri de aproximativ 195.000 lei, în vederea achiziționării unor materiale de natură medicală, esențiale bunei desfășurări a misiunilor în care sunt angajați salvatorii montani dâmbovițeni. Astfel, au fost achiziționate echipamente profesionale care vor sprijini activitatea salvamontiștilor în patrulări, dar și în cazul intervențiilor și situațiilor medicale deosebite“. a declarat Corneliu Ștefan președintele CJD.

De la începutul acestuia an, echipele salvaspeo dâmbovițene au salvat viața unui bărbat epuizat fizic și fără posibilități de comunicare, care a supraviețuit după ce a dormit două nopți sub cerul liber, în Platoul Babelor, dar și a patru turiști bucureșteni care din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare, vânt), au rămas blocați pe traseul spre Muntele Tătaru.

Îi rugăm pe turiştii ce doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor si condițiile meteo. Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița. Pericolul de avalanșă este ridicat, în aceste zile, în zona montană a județului Dâmbovița. Telefoane utile: Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685 / Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668” a transmis Serviciul Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro