Târgoviştea, alături de Piteşti şi Bistriţa, a făcut propuneri pentru modificarea Legii Maidanezilor

 

 Târgoviştea a fost reprezentată de administratorul public Gabriel Cioacă. “Am susţinut, alături de ceilalţi invitaţi, necesitatea adoptării în regim de urgenţă a modificărilor actului normativ care să rezolve aceasta delicată problemă. În esenţă, propunerile făcute de reprezentanţii autorităţilor locale, parlamentarilor din Camera Deputaţilor vizează posibilitatea ca după o perioada de 10 zile în care câinii fără stăpân sunt cazaţi în adăposturi, în condiţiile în care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să poata fi sterilizaţi și păstraţi în aceste adaposturi în funcţie de posibilităţile materiale şi financiare ale autorităţii publice locale sau să poată fi eutanasiaţi, dar în niciun caz să poată fi returnaţi în stradă.

 

”Am constatat cu surprindere că Plenul Senatului a adoptat în şedinţa din 12.03.2013 o variantă modificată a legii, care prevede ca sunt eutanasiaţi numai câinii declaraţi bolnavi incurabili de către un medic de specialitate. Pentru ceilalţi, autorităţile locale vor trebui să aloce fonduri publice pentru sterilizarea lor şi apoi să-i returneze/livreze domeniului public. O asemenea reglementare, prin care banii publici pot fi cheltuiţi fără niciun efect imediat sau pe termen mediu, doar în interesul unor asociaţii de protecţie a animalelor, va fi unică în lume.
Cu alte cuvinte, vom fi prima ţara din lume care va aloca fonduri de la autorităţile locale pentru creşterea şi confortul câinilor, în timp ce nu putem aloca aceste fonduri pentru categoriile sociale defavorizate care ne asaltează zi de zi cu probleme legate de lipsa celor necesare traiului decent sau pentru cei care au nevoie de servicii medicale generate tocmai de acest fenomen
Să speram că Plenul Camerei Deputaţilor, care este şi camera decizională, va avea mai multă înţelepciune şi va lua o decizie în raport de ceea ce îşi doreste marea masă a populaţiei şi nu în raport de interesele unor asociaţii de profil care doresc blocarea oricărei iniţiative legislative care să stopeze fenomenul.”, a precizat Cioacă cu privire la propunerile susţinute şi de Târgovişte.

 

 

“Ne vom confrunta într-un an, doi,cu un exod de câini comunitari…” – Alen Georgescu

 

Punctul de vedere al Asociaţiei municipiilor este susţinut la Târgovişte şi de specialişti. Alen Georgescu, medic veterinar atragea acum câteva săptămâni atenţia, prin intermediul Gazeta Dâmboviţei asupra modificărilor legislative. “În oraşul nostru sunt sute, dacă nu mii de câini,care se înmulţesc an de an, haotic, şi am ajuns chiar în zona zero a oraşului, în plin centru, să avem haite de câini, care sunt foarte agresivi…..Sunt multe amendamente care, dacă vor trece şi de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor şi legea se va adopta, vă spun că ne vom confrunta într-un an, doi, cu un exod de câini comunitari….Primăria va fi legată de mâini şi de picioare Eu sunt un iubitor de animale şi prin profesia mea, dar nu putem tolera la infinit un număr foarte mare de câini fără stăpân, agresivi, care atacă copii, bătrâni…”, spune medicul Alen Georgescu. CITEŞTE MAI MULT : Alen Georgescu despre Legea câinilor comunitari

În municipiul nostru reşedinţă de judeţ, maidanezii reprezintă o problemă cronicizată, care are deocamdată doar o vagă rezolovare prin adăpostul de câini de la Aninoasa, unde încap 90 de câinii. Pe străzi, umblă liberi alte câteva mii. Recent, la o propunere a USL, consiliul local a locat 3,5 miliarde pentru extinderea adăpostului. Suma nu rezolvă absolut nimic, în condiţiile actualei legislaţii. Piteştiul, spre exemplu, a cheltuit 4 milioane de euro pentru două adăposturi şi char aşa, este plin de câini, despre care autorităţile municipale spun că provin din localităţile învecinate.  În campania pentru alegerile generale, ARD prin candidaţii Florin Popescu şi Adrian Rădulescu au demarat chiar o campanie de strângere de semnături în favoarea unei legi a câinilor maidanezi. Florin Popescu va susţine în Comisia de Administrţie a Camerei din care face parte propunerile venite din teritoriu. 

La polul opus sunt asociaţiile de lupta pentru drepturile animalelor. Reacţiile acestora au fost determinate, în ultima vreme şi de acte de cruzime la adresa câinilor comunitari. CITEŞTE ŞI Salvat de pompieri şi apoi lasat, în stradă, să moară! (VIDEO)


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro