Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

TÂRGOVIȘTE: Târgul Meşterilor Populari, la cea de-a XVI-a ediţie

Târgul Meşterilor Populari ajunge în acest an la cea de-a XVI – a ediţie, în organizarea Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor Cetăţii Târgovişte – 2018”.   În acest an organizatoriispun că  şi-au propus să-i introducă pe târgovişteni în  atmosfera târgului de altădată din fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti.

Aşa cum va obişnuit, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, organizează, în fiecare an, Târgul Meşterilor Populari, care, anul acesta, a ajuns la ediţia a – XVI – a. Iată că  este  deja o tradiţie, iar evenimentul va avea loc în Parcul Mitropoliei. Sigur că, anul acesta, avem un număr mai mare de meşteri populari din mai multe oraşe, dar şi din mai multe zone ale ţării dat fiind faptul că este şi an Centenar. Tot datorită acestui fapt ne-am gândit ca, în fiecare seară, începând cu data de 7 septembrie, să organizăm un spectacol de muzică lăutărească, un spectacol de muzică de altădată… cu muzică din perioada interbelică. Vom avea invitaţi pe Constantin Lătăreţu, împreună cu taraful său (7 septembrie); pe Ionel Tudorache, împreună cu Orchestra „Chindia” (8 septembrie), iar invitatul special va fi  Nelu Ploieşteanu (9 septembrie).

În afară de meşterii cu care v-am obişnuit, care sunt tradiţionali pentru acest târg, vom avea şi noutăţi, anul acesta, în cadrul târgului plecând de la ouă încondeiate, cusături, ceramică (nu numai de la Horezu). Vom încerca să creem acea atmosferă a târgului de altădată din fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. Este o acţiune complementară a Zilelor Târgoviştei şi ne bucurăm foarte mult că, împreună, reuşim să creem acea stare de bucurie pentru toţi târgoviştenii şi de ce nu… pentru dâmboviţeni”, a declarat directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Ionuţ Lăscaie.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media