TÂRGOVIȘTE: Stan a semnat contractul pentru reluarea Centurii! Ce gest neobișnuit a făcut!

     Primăria Târgoviște reia proiectul de reabilitare al Centurii Municipiului Târgoviște, proiect abandonat din 2012 la rezilierea primului contract de lucrări cu firma CAST din Prahova.  Stadiul de realizare fizic al proiectului este de numai 27%, dar nu este realizat nici unul dintre indicatorii proiectului. Astăzi, 9 iunie, a fost semnat contractul de lucrări, urmând ca firmele câștigătoare să înceapă lucrările. Anunțul a fost făcut de primarul interimar Cristian Stan, pe pagina sa de facebook:

Acum cateva minute am semnat contractul de lucrari aferent obiectivului „Modernizarea si Reabilitarea stan foto micDrumului de Centura al Municipiului Targoviste”.
Este un proiect vital pentru Municipiul Targoviste, un proiect care vizeaza reabilitarea sistemului rutier existent in lungime de 13,808 km, pe zonele in care drumul are 4 benzi de circulatie si latirea zonelor de drum cu 2 benzi de circulatie la 4 benzi acolo unde este posibil, pe urmatoarele tronsoane: Str. Petru Cercel, Str. Laminorului, Calea Campulung, Bdul Eroilor, Aleea Sinaia, Aleea Manastirea Dealu, Str. Magrini, Str. Caramidari (Com.Razvad) – ramura Valea Voievozilor, Str. Calea Ialomitei (Str.Canalului), reabilitarea pasajului superior Petru Cercel, modernizarea – dublarea podului rutier peste raul Ialomita la Teis, prin executarea unui pod nou, in aval de cel existent pentru doua benzi de circulatie si extinderea la 4 benzi de circulatie a portiunii de drum cuprinse intre acest pod si pasajul DN 71, reabilitarea pasajului superior pe DN 71 in zona Targoviste Nord, reabilitarea podului rutier peste raul Ialomita la Valea Voievozilor, reabilitarea trotuarelor pe tot traseul inelului de centura si executia unor trotuare noi, reabilitarea sensurilor giratorii si a drumurilor laterale.
Totodata, proiectul vizeaza si realizarea unei retele de canalizare cu lungimea de 15,048 km, care va cuprinde un numar de 411 camine de vizitare si 925 guri de scurgere.
Un proiect blocat aproape 5 ani este acum reluat, un proiect in care absolut toti indicatorii de rezultat sunt in acest moment la cota „0” are sanse reale sa se materializeze.

centura

     În mod cu totul neobișnuit pentru primăria Târgoviște, în ultimii ani, semnarea contractului nu a făcut obiectul unui eveniment festiv cu presă, fotografii și zâmbete. Din postarea primarului interimar, gestul de a nu convoca presa are legătură cu faptul că acesta vrea mai întâi să vadă ceva rezultate după șirul de eșecuri pe care le-a avut acest proiect. Mai ales că Centura Târgoviștei este la un stadiu fizic de realizare foarte jos, iar pentru ca primăria să scape cu bine, până la finele anului trebuie să fie realizat cât mai mult din cei patru indicatori principali. Altfel, s-ar putea ajunge ori la corecții, ori la plata restului de executat din bugetul local, în funcție de o decizie care este așteptată de la Uniunea Europeană. Pe de altă parte, apreciem discreția interimarului Stan în această chestiune a semnării unui nou contract, proiectul fiind unul vechi, iar meritul actualului primar interimar, așa cu și el a subliniat, se va vedea abia pe la finele anului, în funcție de stadiul lucrării.

Nu am vrut sa facem un eveniment festiv din semnarea acestui contract, avem timp de poze si de conferinte de presa pe masura ce lucrarile evolueaza in directia dorita de noi toti.
Este un prim obiectiv deosebit de important pe care reusim sa-l atingem si am incredere ca suntem pe calea cea buna. De acum incolo, fiecare metru de asfalt turnat, fiecare situatie de lucrari decontata din fonduri europene reprezinta un castig pentru noi toti! a notat Stan.

       Primul contract de finanțare al proiectului fost semnat în februarie 2009. Iniţial, partea de execuție ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar  a fost reziliat contractul de execuție de lucrări încheiat cu  CAST SRL, câştigătoarea contractului de lucrări, la cererea societăţii. Licitația  fost reluată în 2013, restul de lucrări de executat fiind câștigat de Tehnologica Radion. Doar că firma a intrat în insolvență şi  nu a mai putut să susținut garanția de participare, iar oferta lor, deși câștigătoare, a fost  invalidată. Procedură de relicitare a fost întârziată timp de aproape 2 ani, abia astăzi fiind senat un  nou proiect cu   SC Good Prod SRL, din Zalău, județul Sălaj, în asociere cu CK – 13 PATSTROY JSC din Bulgaria, parte a “CK-13 Holding”. Liderul de asociere a anunțat și doi subcontractori. Unul este CONSINIT SRL şi cel de-al doilea SC Drum ART SRL.

VEZI CINE SUNT ACESTE FIRME SI LA CE PROICTE AU MAI LUCRAT

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro