TÂRGOVIȘTE: Mai multe tuia au fost tăiate în scuarul primăriei. Reacția oamenilor și a autorităților

Foto: facebook grup Primaria Targoviste

Mai multe tuia au fost tăiate astăzi în scuarul primăriei Târgoviște, unde se află în desfășurare un proiect de reabilitare și reamenajare peisagistică. inaginile cu arborii tăiați au avut un impact puternic printre locuitorii blocurilor din zonă. Aceștia sunt nemulțumiți de decizia de a fi tăiați pomii. Fotografii cu acțiunea au fost postate pe facebook  însoțite de comentarii acide din partea unor internauți.

În replică, autoritătile locale spun că arborii erau plantați în condiții improprii, deasupra unor plăci de ciment peste care s-a pus un strat superficial de pământ ceea ce a determinat uscarea unora. Conform proiectului de reamenajare în zonă vor fi plantați aproximativ 600 de arbori și arbuști.

“Referitor la lucrările care se derulează în Piața Revoluției din Municipiul Târgoviște, precizăm faptul că acestea sunt realizate în cadrul unui proiect complex care vizează inclusiv intervenții ample din punct de vedere al amenajării spațiilor verzi, amenajare care se realizează pe baza unui studiu peisagistic ce stabilește clar categoriile de lucrări pe care proiectul le presupune.
De precizat că arborii tuia care se îndepărtează de către constructor vor fi înlocuiți cu aproximativ 600 de arbori și arbuști, ca parte a investiției amintite.
Mai mult, sub arborii existenți acum în Piața Revoluției este numai un strat de pământ superficial, de cel mult 40 de centimetri, iar sub acest strat subțire de pământ se află o placă de beton, ceea ce a determinat uscarea, în parte, a arborilor.
Față de situația prezentată se impune îndepărtarea vegetației existente, în condițiile unui strat vegetal superficial, și plantarea unui număr mare de arbori și arbuști după ce betonul de sub arborii deja îmbătrâniți va fi spart și îndepărtat.
Vă atașăm planșe foto din care rezultă că intervenția este justificată!”  a transmis Primăria Târgoviște.

Conform planurilor, scuarul urma să arate asa:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro