TÂRGOVIȘTE: Încep lucrările pentru realizarea celui mai mare parc din municipiu, construit în ultimii 50 de ani

Primăria Târgoviște amenajează un nou parc pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați

În timp ce parcul de la Gară, din zona Dâmbovița Mall, în suprafață de 14.000 de metri pătrați, este aproape gata, Primăria Târgoviște a semnat proiectul de execuție pentru cel mai mare parc construit în municipiul Târgoviște în ultimii 50 de ani. Este vorba despre un parc pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați, amplasat în vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște.

Pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementată o investiție care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.” a precizat primarului municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, pe marginea investiției.

Ca o noutate pentru municipiu, parcul va avea un minipoligon unde copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învăța semnele de circulație.

Parcul va fi construit cu o finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2. Primăria Târgoviște a obținut 11.664.120,71 lei pentru „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”.

În paralel continuă și lucrările de reabilitare din Parcul Mitropoliei, aflat în Centrul municipiului, unde vor fi puse în valoare și ruinele fostelor chilii.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro