Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de joi, nr. 3658
2-12-2021

TÂRGOVIȘTE: Cetățenii vor putea decide cum să se cheltuie 1,2 milioane de lei din bugetul local

După ce ALDE Dâmbovița a promovat o campanie în favoarea bugetării participative (detalii AICI), Primăria Municipiului a văzut și ea o oportunitate (sau mai multe) în acest tip de consultare publică. Bugetarea participativă presupune finanțarea unor proiecte inițiate de locuitorii unui oraș. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a anunțat pe pagina sa de facebook că luna această se va supune votului Consiliului Local propunerea alocării a 1,2 milioane de lei pe an bugetar, pentru acest tip de proiecte.

În bugetul pe anul viitor, va fi stabilita o suma care va fi utilizata pentru finantarea proiectelor de interes public iniţiate de cetăţeni prin implicarea lor directă în procesul de bugetare participativă.
Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 1.200.000 lei/an bugetar, iar valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 400.000 lei, inclusiv TVA. Anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, vor fi selectate 3 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli pentru acel exercițiu bugetar. (…)
Persoanele care doresc să propună proiecte trebuie să aibă domiciliul în Municipiul Târgovişte și să se înscrie în platforma online dedicată bugetării participative. În acest sens, cetățenii interesaţi trebuie să îşi creeze un cont de utilizator în platforma online.
Pentru a participa la vot, cetățenii interesati trebuie să îşi creeze un cont de utilizator în platforma online sau să se logheze prin contul rețelei de socializare www.facebook.com.
In sedinta ordinara a Consiliului Local Targoviste din aceasta luna, vor fi supuse aprobarii atat măsurile pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul Municipiului Târgoviște, cat si Regulamentul privind modul de derulare a acestei proceduri„. a scris primarul pe pagina sa de facebok.

Vom vedea care va fi regulamentul propus și ce va presupune platforma online. Este clar însă că ALDE nu va primi sprijin pentru proiectele din cadrul campaniei sale de bugetare participativă.

 

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media