TÂRGOVIȘTE: A crescut substanțial numărul de locuri pentru antepreșcolari, după finalizarea Creșei nr.14

Primăria Târgoviște a finalizat, cu trei luni mai devreme decât termenul prevăzut inițial, lucrările de reabilitare, extindere și dotare a Creșei nr.14. Finalizarea e bine venită în condițiile în care din cauza pandemiei, regulile stricte impuse acestor unități antipreșcolare face ca numărul de copii care pot fi înscriși să scadă la nivelul întregii țări.

Noul corp de clădire, care are toate avizele ISU și DSP, construit la Creșa nr.14 poate primi 120 de copii. Totuși, în condiții de pandemie, întreaga clădire va putea să primească acet număr de copii. Când lucrurile vor intra în normal, Creșa 14 are o capacitate de 200 de locuri.

Creșa beneficiază de o instalație de de supraveghere video, lift pentru persoane cu dizabilități, dar și un cabinet medical.

 “Sunt dotări de top, dotări cum puțin creșe din România pot avea în acest moment, și nu este nici un fel de exagerare. Într-adevăr este un proiect care a transformat total această creșă. În contextul în care nu am fi avut aceste restricții generate de pandemie, cu siguranță în această creșă am fi avut posibilitatea de a oferi servicii la peste 200 de copii, dar, în aceste condiții, va trebui să ne mulțumim cu un număr mai mic. Aș menționa și faptul că tot în contextul în care suntem în pandemie, fiecare copil va avea pătuțul său, fiecare copil va avea lenjeria sa și jucăria sa, astfel încât să respectăm întocmai restricțiile care au fost impuse. Până acum, la Creșa 14 aveam foarte puțin copii, vreo 15, care cât a fost în lucru această unitate de învățământ au fost la Grădinița 14, dar acum putem să găzduim aici până la 120 de copii. De asemenea, vom mai elibera și niște locuri în creșă în Corpul B1 astfel încât pentru beneficiarii Creșei Nr. 13, care este în continuare în lucru, să avem soluții. Mai precizăm și faptul că, în contextul pandemiei de COVID-19, am avut ceva probleme cu dotările, au venit mai târziu decât ne așteptam noi, însă până la urmă am reușit să facem recepția, iar această unitate de învățământ dispune acum de dotări la cel mai înalt nivel, de la hotă în bucătărie, la mașini de gătit, la lăzi frigorifice, la lift pentru persoane cu dizabilități, deci este un proiect de natură să facă din Creșa Nr. 14 una dintre cele mai moderne creșe din România și nu exagerez.”  a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Valoarea totală a investiției este de 4.578.979,00 lei (inclusiv TVA), iar finanțarea a fost asigurată din surse financiare nerambursabile, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro