Supraimpozitare pentru zeci de imobile din Târgoviște, printre care și o proprietate a statului

   Primăria Târgoviște a stabilit o listă de alte 40 de imobile și terenuri pentru care se va aplica, din acest an, o supraimpozitare. Astfel, proprietarii vor avea de plătit un impozit cu 500% mai mare, clădirile și terenurile fiind neîngrijite.

   În 2018, s-a aplicat pentru prima dată la nivelul municipiului acestă supraimpozitare, în cazul a 11 imobile și terenuri.  “Total, s-a încasat suma de 208.807 lei, în condițiile în care impozitul inițial era de 37.950 lei.” a declarat primarul municipiului Cristian Stan. Din cele 11, unele au solicitat autorizații de cosntruire, ceea ce le-a scăpat de majorare. Printre acestea Casa Dambovițeană, clădire monument istoric. În cazul acestei s-a dat o autorizație pentru refacerea acoperișului și a  gardului imobilului. Autorizații s-au emis și pentru fostul restaurant Brotăcei, și el ieșind din zona de supraimpozitare.

    Poșta de la Gară, însă, clădire aparținând statului, este pentru al doilea an, cu impozit majorat cu 500%. Clădirea a  fost degradată în urma unei explozii, în anul 2000. Nu s-a interveni de atunci, iar imobilul este un pericol.

   Pe lista de majorare a impozitului se află și opt case monument istoric. Până la această decizie a primăriei, impozitul datorat de acestea era 0, în baza faptului că se afla pe lista de monumente istorice.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro