Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

Supraimpozitare pentru zeci de imobile din Târgoviște, printre care și o proprietate a statului

   Primăria Târgoviște a stabilit o listă de alte 40 de imobile și terenuri pentru care se va aplica, din acest an, o supraimpozitare. Astfel, proprietarii vor avea de plătit un impozit cu 500% mai mare, clădirile și terenurile fiind neîngrijite.

   În 2018, s-a aplicat pentru prima dată la nivelul municipiului acestă supraimpozitare, în cazul a 11 imobile și terenuri.  „Total, s-a încasat suma de 208.807 lei, în condițiile în care impozitul inițial era de 37.950 lei.” a declarat primarul municipiului Cristian Stan. Din cele 11, unele au solicitat autorizații de cosntruire, ceea ce le-a scăpat de majorare. Printre acestea Casa Dambovițeană, clădire monument istoric. În cazul acestei s-a dat o autorizație pentru refacerea acoperișului și a  gardului imobilului. Autorizații s-au emis și pentru fostul restaurant Brotăcei, și el ieșind din zona de supraimpozitare.

    Poșta de la Gară, însă, clădire aparținând statului, este pentru al doilea an, cu impozit majorat cu 500%. Clădirea a  fost degradată în urma unei explozii, în anul 2000. Nu s-a interveni de atunci, iar imobilul este un pericol.

   Pe lista de majorare a impozitului se află și opt case monument istoric. Până la această decizie a primăriei, impozitul datorat de acestea era 0, în baza faptului că se afla pe lista de monumente istorice.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI