Scandal la votul pe bugetul Târgoviștei. PNL a părăsit ședința

Buget aprobat cu scandal și cu părăsirea ședinței de către aleșii liberali. Aceștia au fost nemulțumiți pentru că amendamentele propuse nu au fost acceptate în comisiile de specialitate ale Consiliului Local. PNL propuse mai multe amendamente pentru infrastructură și transport public.

Grupul PNL a părăsit ședința, dar bugetul a fost aprobat în lipsa acestora, PSD și ALDE având majoritate în consiliu.

Ulterior PNL a transmis un comunicat de presă în care și-a motivat gestul. Liberalii spun  că bugetul subfinanțează capitole importante precum infrastructura rutieră sau educația. În plus, liberalii în acuză pe primarul municipiului că a mințit când a s-a angajat să susțină proiectul PNL pentru cumpărarea a 4 autobuze noi, care nu se regăsesc în buget.

În replică, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște a scris pe pagina sa de facebook că eventuala cumpărare a autobuzelor ar fi o cheltuială nejustificată, în condițiile licitației pentru 28 de autobuze ecologice, și îi acuză pe liberali de iresponsabilitatea administrativă:

“Astazi, in sedinta Consiliului Local Targoviste, a fost aprobat bugetul orasului nostru aferent anului 2019.
Cu o valoare a investitiilor de 4 ori mai mare decat cea din anul precedent, cu o valoare a proiectelor cu finantare din fonduri nerambursabile (PNDL si fonduri europene) de 316.940.000 lei, din care peste 75.000.000 lei destinate invatamantului, bugetul din acest an asigura o dezvoltare accelerata a municipiului Targoviste. Avem investiții în toate domeniile de infrastructură posibile: în reabilitare stradală, piete publice, în infrastructura socială și, foarte important, avem cel mai mare program de investiții din istoria municipiului în infrastructura educațională: creșe, grădinițe, școli, licee. Avem deschise, deja, peste 20 de șantiere de investiții și vor urma alte câteva zeci. 
Nu pot sa nu remarc parasirea salii de sedinta de catre consilierii locali PNL, chiar la punctul de pe ordinea de zi care viza bugetul, “supararea” acestora fiind motivata de faptul ca nu am fost de acord sa cheltuim in mod nejustificat peste 8.000.000 lei pentru achizitia a 4 autobuze, in conditiile in care deja, la data de 19.02.2019, Primaria Targoviste a lansat licitatia pentru achizitionarea a nu mai putin de 28 de autobuze noi, ecologice, pe bani europeni. 
In aceste conditii, fara votul consilierilor locali ai Partidului Social Democrat, ar fi fost blocate toate proiectele de dezvoltare a municipiului Targoviste, cu urmari greu de imaginat.
Sunt convins ca targovistenii vor avea capacitatea de a sanctiona iresponsabilitatea administrativa a unor consilieri locali care au uitat deja ca legea si juramantul depus la preluarea mandatului ii obliga sa faca tot ceea ce sta in puterile si priceperea lor pentru binele locuitorilor municipiului Targoviste.”

Bugetul municipiului Târgoviște a fost aprobat cu votul consilierilor PSD și ALDE.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro