Scandal la primăria Răcari între vice și primar! S-a cerut comisie de anchetă

     Scandalul iscat în urmă cu luni bune la Răcari, dar despre care nici unul dintre cei implicați nu-l recunoștea public, a izbucnit în ultima ședință de consiliu local din 28 mai, când relația tensionată dintre primarul Marius Caravețeanu și viceprimarul Marian Manu, ambii membri PNL, a făcut obiectul discuției în plen.

      Manu le-a spus consilierilor că primarul i-a luat toate atribuțiile, că este victima unei campanii de denigrare și că tot scandalul a început în septembrie când ar fi avut o discuție într-o ședință despre niște nereguli din administrația locală.

manu 1Bănuiesc că aceea a  fost scântea unei campanii de denigrare a mea. Domnul primar a vrut să dea o lecție că cine se opune dânsului așa o să pățească, cum pățesc eu. A început cu zvonuri despre trădarea mea politică în campania electorală prezidențială, a continuat cu retragerea tuturor sarcinilor de serviciu. Văzând că nu reacționez, a culminat convocarea unei ședințe în 4 mai în care, de față cu toți colegii, domnul primar mi-a ținut o ora de dirigenție în care mi-a spus că sunt bețiv și pocherist. Aceasta campanie de denigrare bănuiesc că urmărește îndepărtarea mea din aparatul  primăriei, de unde sunt ca și îndepărtat. Dar prin faptul că sunt ales local ca și dumneavoastră mai sunt niște sarcini care îmi revin obligatoriu prin lege, le-a spus Manu colegilor.

      Viceprimarul spune că i s-a ridicat în mod abuziv calculatorul unde avea o bază de date de la ADI și că ar fi fost fixată o cameră de luat vederi care să-i supravegheze ușa biroului pentru a vedea cine intră sau iese.

      La polul opus, primarul Marius Caravețeanu spune că el este de fapt victima denigrării pornită de vice și că regretă că i-a dat atribuții de la început.

caraveteanu 1Viceprimarul este subordonat primarului care îi poate delega atribuțiuni. Greselea mea nu este acum când i le-am luat, ci atunci când i le-am dat. Pentru caă majoritatea colegilor viceprimari din județ se ocupă de 416, de plimbatul hârtiei de colo- colo. Eu, în credulitatea mea, am zis să constituim o echipă și la nivelul orașului Răcari, altfel decât în alte localități a declarat Caravețeanu.

Primarul susține că nu-și aduce aminte de ședința în care vicele a semnal nereguli în activitatea primăriei.

     Pentru această situație, Manu le-a solicitat colegilor constituirea unei comisii de anchetă pentru a cerceta aspectele pe care el le-a sesizat ca fiind în neregulă în activitatea administrativă.

Fac apel și la dumneavoastră colegii mei să constituim o comisie are sa analizeze acele nereguli pe care eu le-a semnalat, să redactăm un raport și să-l facem public la următoare ședință de consiliu.

     Înființarea comisiei a fost respinsă, deocamdată, cei mai vehemenți împotriva acesteia fiind consilierii opoziției.  1 racari  Consilierul Marian Matei (foto), președintele PSD Răcari, a cerut încheiere ședinței pentru că are afaceri de condus și nu are timp de baliverne despre neregulile din primărie. În plus, acesta spune că s-ar bucura să fie viceprimar fără atribuții să-și ia salariul degeaba. Împotriva comisiei s-a exprimat și fostul președinte PSD Răcari, Vasile Necula, care  s-a îndoit de legalitatea unui demers de verificare a activității administrative de către consilieri: Ce vrei să facem noi anchete? Nu mi se pare corect. Această activitate este una complexă. Pot să apară unele nereguli.

      Sprijinul PSD a fost primit cu mulțumiri de primarul Marius Caravețeanu, care a ținut să sublinieze și el  că nu vede utilitatea înființării unei comisii. Vede, însă, utilitatea îndepărtării incomodului Manu. Ulterior ședinței de consiliul local, în ședința PNL Răcari s-a pus și problema excluderi lui Manu din partid. Punctul nu a fost supus la vot, fiind mai degrabă o discuție de oportunitate. Deocamdată, PNL Răcari nu are liber de la centru pentru asemenea mișcări radicale. Copreședintele Iulian Vladu nu agreează schimbarea lui Manu, iar Ludovic Orban, spun sursele noastre, nu s-ar fi exprimat încă pe subiect.

CITEȘTE ȘI: DIVIDE ET IMPERA! ȚUȚUIANU A ÎNCINS LUCRURILE LA RĂCARI! CINE E CANDIDATUL PSD?

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”HlZPm48L968″]


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Scandal la primăria Răcari între vice și primar! S-a cerut comisie de anchetă

  • 1 iunie 2015 at 23:15
    Permalink

    fratilor. acest caraveteanu e un oportunist si un pupincurist cum n-ai vazut. e un nimeni. este 0 pentru racari. se visa presedinte de cj la un moment dat. dovada ca se bucura de sustinerea psd. cine il tine cu curul ala mare pe fotoliul de primar, e bun! n-are mama, n-are tata. e o mizerie pentru orasul nostru.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro