Saga “Sagricom” continuă! Liberalii spun că au deblocat proiectul! Primăria este sceptică! Mingea e la Ministerul Dezvoltării

Distribuie:
  • Liberalii spun că au deblocat proiectul şi că locuinţele se vor finaliza în curând

Cele 146 de locuinţele ANL din cartierul Sagricom, începute şi lăsate de izbelişte timp de aproape 10 ani, au ajuns acum, în an electoral, mărul discordiei între principalele forţe politice din Târgoviște, respectiv între liberali şi social democraţi. Combatanţii sunt cei doi candidaţi la fotoliul de primar al Târgoviştei, actualul edil al oraşului, Cristian Daniel Stan, secretarul executiv al PSD Dâmboviţa şi preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu. Liberalii declară că au reuşit să deblocheze locuinţele înţepenite de la Sagricom.

,,Un prim proiect pe care am reuşit să-l facem pentru Târgovişte aduce 30 de milioane de lei de la nivel guvernamental, pentru continuarea investiţiei ANL Sagricom. Cele 146 de unităţi locative se vor face în perioada următoare pentru tinerii târgovişteni. Ne-am implicat în acest proiect, am muncit destul de mult şi până la urmă, după 10 ani, am reuşit să-l deblocăm. Proiectul este pentru Târgovişte, dar nu am înţeles atitudinea reprezentanţilor primăriei. Să înţelegem din cele spuse că or să fie probleme cu autorizaţia de construcţie? Poate o să mergeţi până acolo încât o să încercaţi să împiedicaţi acest proiect? Ar fi tragic!

Să sperăm că nu veţi face acest lucru. Spuneţi că nu suntem avansaţi în procedura de licitaţie? Pâi da, este şi normal, mai întâi se alocă banii pentru că în momentul de faţă s-au alocat, după care ulterior se trece la procedura de licitaţie şi apoi de execuţie. În două luni, maxim trei luni de zile, se va trece la execuţie. Ne mai spuneaţi, într-o comunicare, că veţi asfalta… la Sagricom. Noi vă recomandăm să opriţi asfaltarea pentru că, în zona respectivă, vor trece utilaje grele care vor deforma suprafaţa pe care aţi asfaltat-o în trecut şi atunci este bine să aşteptaţi să se termine investiţiile din zonă şi ulterior să asfaltaţi, ca să nu plătim de două ori acelaşi asfalt”, a declarat astăzi preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu în cadrul conferinţei de presă online.

  • Primarul Târgoviştei le spune liberalilor să fie mai rezervaţi în condițiile în care Ministerul Dezvoltării se mișcă foarte încet

Subiectul locuinţelor ANL de la Sagricom a fost abordat în urmă cu puţin timp şi de primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan! Acesta a vorbit despre demersurile pe care le-a făcut în vederea realizării locuinţelor ANL din acest cartier mărginaş al oraşului, dar din păcate, spune el, documentaţia a zăcut prea mult timp în sertarele Ministerului Dezvoltării Regionale …

,,Legat de cele 146 de unităţi locative de la Sagricom, Primăria Târgovişte, undeva în 29 iulie 2019, a aprobat noii indicatori. Noi, imediat am transmis la ANL, iar de prin octombrie-noimbrie, toată documentaţia este la Ministerul Dezvoltării, deci de şase-şapte luni. De atât a avut nevoie Ministerul Dezvoltării ca să aprobe nişte indicatori economici. Acum vor trebui să vină din nou la autorizare, pentru că autorizaţia de construcţie a expirat între timp. De asemenea, aprobarea indicatorilor înseamnă că nici măcar nu s-a ajuns în momentul de faţă la starea procedurii de licitaţie publică. Dincolo de aceste subiecte, vreau să spun că eu voi fi primul în momentul în care se vor finaliza aceste locuinţe şi dacă lucrările vor debuta aşa de repede, cum spun liberali, eu voi fi primul care să recunosc meritele Ministerului Dezvoltării, dacă aceste locuinţe vor fi realizate într-un termen rezonabil la Târgovişte.

Liberalii ar trebui să fie mai rezervaţi în ceea ce priveşte demersurile acestui proiect, pentru că oricum s-a întârziat foarte mult. Investiţiile pe care noi le avem în cartierul Sagricom sunt multiple. Am făcut lucrări importante pe zona de parcări şi străzi, am făcut lucrări importante pe ceea ce înseamnă amenajarea locului de joacă de acolo, am făcut lucrări importante pe iluminatul public. Acum lucrăm la câteva străzi din cartierul Sagricom, urmează să intrăm la asfaltare. Aşa că, putem spune,  aceste blocuri nefinalizate reprezintă o pată pentru municipiul Târgovişte, iar eu susţin orice fel de iniţiativă în vederea finalizării acestor locuinţe’’, a declarat recent primarul  municipiului Târgovişte,  Cristian Stan.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro