S-au bucurat degeaba! CJD anunţă că drumul pe Dichiu este închis!

      După tot sandalul de săptămâna trecută cu privire la drumul din munte pe varianta asfaltată de la Dichiu, ale cărui bariere fuseseră sudate, deşi părea că situaţia s-a rezolvat, lucrurile sunt cam la fel.

CITEŞTE ŞI: BUCEGI: AU FOST SUDATE BARIERELE PE DRUMUL ASFALTAT PE VARIANTA DICHIU!

      Cu excepţia barierelor, care au fost înlăturate. Drumul, însă, este oficial… închis.

Sectorul de drum DJ 713 de la DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă este închis circulaţiei publice până la definitivarea montajului unor elemente pentru siguranţa circulaţiei. Accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, valabil pentru perioada 18 – 23 mai 2015.

      În acelaşi comunicat se arată că:

Pentru circulaţia pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroieni – Peştera recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum   îngustat, zonele cu alunecări de teren şi terasament umed şi totodată unde există posibilitatea de dislocare a unor bolovani din versanţi, respectiv la: km 7,4; km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9. 

      Ceea ce e oarecum mai “finuţ” decât în urmă cu o săptămână când acelaşi CJD spunea:

Deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera se vor realiza numai cu autovehicule de teren, echipate cu dispozitive antiderapante. De asemenea, nu recomandăm deplasările în această zonă în perioadele în care sunt cantităţi importante de precipitaţii sub formă de zăpadă, lapoviţă sau ploaie.

 Am înţeles săptămâna trecută, de la preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu, că închiderea drumului prin sudarea barierelor a fost un exces de zel al poliţiei rutiere, făcut fără ştiinţa administratorului drumului care este Consiliul Judeţean. Lucrul a fost confirmat de reprezentanţii Peştera printr-o postare pe pagina lor de FB, după întâlnirea care, teoretic, a  rezolvat problema, întâlnire în care, practic, şeful poliţiei rutiere dâmboviţene a avut de-a face cu nervii unora.

Drumul asfaltat pe Dichiu DJ713 a fost DESCHIS !  Și va rămâne permanent deschis! Aceasta a fost decizia dlui Adrian Țuțuianu – președintele Consiliului Județean Dâmbovița în urma întâlnirii de astăzi. În spiritul adevărului, am aflat cu toții, că decizia blocării drumului a fost luată de către Poliția județeană fără informarea și aprobarea CJD!  Totul este bine când se termină cu bine! au scris astăzi pe pagina de facebook, reprezentații Hotelului Peștera prezenți la discuții, 13 mai 2015, zi cu ghinion. 

         În acelaşi spirit al adevărului îi anunţăm pe toţi cei care vor să folosească acest traseu, că, în conformitate cu anunţul făcut de data aceasta chiar de administratorului drumului, care este Consiliul Judeţean Dâmboviţa, DJ713 este ÎNCHIS. Aşa că atenţie dacă vă aventuraţi pe asfalt, poliţia rutieră s-au putea să fie şi ea un pic “nervoasă” după prejudiciul de imagine în care a fost acuzată că a închis din exces de zel un drum… închis şi, totodată, foarte aplecată să aplice legea în litera şi spiritul ei, cam aşa:

 Nerespectarea interdictiei de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte.

          Lucreare de pe Dichiu a început în 20 octombrie 2010. DJ 713 – Sinaia (DN71) – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Babele – este un sector de drum de o deosebită importanţă pentru dezvoltarea turismului montan, investiţia fiind în parteneriat cu judeţul vecin, Prahova, 6,03 km din acest drum aflându-se pe teritoriul judeţului Prahova şi 9,97 km pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. Preţul de execuţie al contractului este de 50.812.753 lei, inclusiv TVA, cu o participare de 31.666.508 lei a CJD şi 19.146.245 lei a CJ Prahova. Termenul de finalizare era 2013.  Lucrarea este executată de o asociere formată din SC Cast SRL din Prahova, SC Trans Bitum SRL, SC Carena SPA Impressa di Constuzioni şi SC Socomiozo Construct SRL, tot din judeţul Prahova. Nu cunoaștem motivele pentru care lucrarea nu este gata.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro