Replica primăriei municipiului Târgoviște la criticile PNL cu privire la achiziționarea de autobuze

După ce PNL a amenințat că nu votează bugetul pentru că nu a fost bugetată propunerea liberalilor de achiziție a minim 4 autobuze, crearea unor trasee speciale pentru elevi și studenți și   gratuități pentru elevi-studenți și pensionarii care merg cu copiii să-i însoțescă spre școală, reprezentații primăriei Târgoviște au răspuns într-o conferință de presă. Aceștia spun că a fost lansată achiziția publică pentru 28 de autobuze ecologice și că propunerea PNL ar crea, de fapt, un prejudiciu bugetar:

,,Se pare că ai noștri colegi din CLM, de la PNL, încearcă să valorifice cumva politic o chestiune care are o importanță deosebită și anume aprobarea bugetului municipiului, care este poate cea mai importantă hotărâre de CLM adoptată în timpul unui an calendaristic. Fie nu au înțeles multe lucruri din buget și din prevederile bugetare fie le-au înțeles și pur și simplu încearcă să inducă în eroare opinia publică și să creadă că suntem cu toții ignoranți, neștiutori, ca să nu zic proști. Se vorbește de transportul public în comun și că Primăria Târgoviște nu ar fi făcut demersurile în vederea achiziționării celor 4 autobuze de care am discutat la momentul preluării activității de transport public. Ei bine, în data de 19 februarie 2019, Primăria Municipiului Târgoviște lansează licitația de achiziție pentru 28 de autobuze hibrid, astfel încât să putem să răspundem acelei doleanțe de la momentul preluării acestei activității. Nu numai că ne-am limitat la includerea în buget a achiziției a 4 autobuze, dar am demarat și achiziția a 28 de autobuze, în contextul în care la afârșitul lunii decembrie am depus, în vederea finanțării, un proiect pe zona de transport public. Așadar, valoarea achiziției este de 52 milioane de lei, valoarea unitară a unui autobuz este de 2,2 milioane de lei.

Ce vrea PNL? Vrea următorul lucru. De ce să luăm gratis, anul viitor, 28 de autobuze și să nu luăm acum, să nu prevedem în buget, fără sursă de finanțare nerambursabilă, peste 9 milioane de lei pe care să le plătim din bugetul propriu, pentru că altfel nu văd cum am putea pune în buget achiziția a 4 autobuze separat de cele 28 care sunt achiziționate pe fonduri europene. De unde își închipui PNL că luăm aproape 90 de miliarde de lei vechi sau cum consideră PNL că ne putem asuma noi, ca administrație locală, un prejudiciu de 90 de miliarde, în contextul în care ar fi foarte greu de explicat în fața oricui  – bine, mă voi ați lansat achiziția luați 28 de autobuze gratis, de ce vreți să cumpărați 4 autobuze integral  cu bani de la bugetul local?- . Licitația are aceeași durată, termenele sunt aceleași, licitația este lansată deja de două luni. Este un nonsens ceea ce solicită PNL în acest moment condiționând votarea bugetului, culmea, de un prejudiciu adus municipalității, comunității locale, de aproape 9 milioane de lei. Deci, pe de o parte noi am lansat achiziția, le luăm gratis, dar nu votează bugetul dacă nu prevedem 4 autobuze în buget. Nu pot să fiu de acord cu această abordare’’, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro