RĂCARI: Gropile pentru fosele septice promise în 2017, astupate după ce s-au umplut cu dejecții

Fosele septice promise în 2017, celor care locuiesc în blcurile din Răcari, mai au de așteptat. Gropile săpate, sâmbătă, pentru acestea au fost astupate la câteva ore, după ce s-au umplut cu dejecții și apă, în condițiile în care în Dâmbovița nu a plouat de luni bune.  Cum blocurile nu au canalizare funcțională de zeci de ani, întreagă zonă este aproape o mlaștină de mizerie.

Cele câteva blocuri din Răcari au fost construite în epoca comunistă, împreună cu un sistem de canalizare. Acesta s-a colmatat în timp, dar  a suferit și alte intervenții în urma cărora apa cu dejecții se colectează în mare parte în subsoluri, de unde este vidanjată. Culmea că o parte din blocuri urmează să fie reabilitate termic cu bani de la buget, deși aceasta constituia cea mai mică problemă a locatarilor.

În 2017, primarul liberal al Răcariului, Marius Caravețeanu, a anunțat că la nivelul Consiliul local  s-a hotârât că în zona de blocuri să fie construite două fose septice. Pe site-ul primăriei Răcari nu există o arhivă a hotărârilor de consiliul, așa că nu știm detaliile proiectului și nici costurile estimate.

Cert este că proiectul a demarat abia acum, în prag de tur 2 prezidențial, cu săparea gropilor pentru fose, dar a fost oprit din nou. Unele voci spun că gropile au fost momeală pentru cei de la blocuri, care nu prea votează cum vrea conducerea primăriei, principalul motiv fiind lipsa canalizării. Altfel nu se explică de ce au fost săpate acum, după doi ani de când au fost promise.  Întreg orașul este lipsit și de canalizare. Există un proiect în cadrul POIM ce va fi derulat în viitor de către Compania de Apă.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro