PUCIOASA: Se vor face exproprieri pentru rezolvarea problemei apei. Barajul este secat și colmatat

Primăria Pucioasa va face exproprieri pe terenurile necesare construirii unei conducte pentru alimentarea cu apă. Soluția cea mai viabilă și cu cele mai mici costuri este că orașul să fie alimentat din conducta micro hidrocentralei MHC Water Power care preia apă din Lacul Scropoasa, trecând prin Lacul Dobrești în zona Barajului Pucioasa. Este nevoie de o prelungire a conductei pe 3 km pentru că apa uzinată  să ajungă direct în stația de tratare și epurare de la Pucioasa.

Nu este pentru prima dată când se discută despre această soluție. În noiembrie 2016, Consiliul Județean a aprobat un acord de principiul pentru asocierea între Primăria Pucioasa și CJD pentru construirea acestei conducte. La vremea respectivă  nu era clarificat regimul juridic al traseului conductei de aducţiune în zona de siguranţă a barajului. Primăra Pucioasa s-a aflat în litigiu cu Apele Române pentru a putea trece conducta prin zona de siguranță, câștigând în instanță la finalul acestei veri.

Barajul Pucioasa este, în acest moment, singura sursa de alimentare cu apă a orașului, fiind  aproape de pragul critic, de la care nu mai poate fi folosit ca sursă de apă pentru oraș, dar și pentru comunele Brănești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi, ultimile două având, totuși, și câteva surse proprii. Săptămâna trecută Apele Romane au alimentat, cu o cantitate mică de apă, Barajul Pucioasa din Barajul Bolboci.  Peste 60% din capacitatea de stocare a barajului Pucioasa este plină cu mâl aluvionar, infestat cu bacterii anaerobe.

Conform datelor ANM, stația Pucioasa a înregistrat în luna septembrie 20 l/mp de precipitații, iar în octombrie nu a căzut nici o picătură de apă.  Mai sus de Pucioasa, la Dealu Frumos, în septembrie au fost înregistrați 3 l/mp de precipitații și 0,3 în această lună.


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro