PUCIOASA: Performanțele de la “Titulescu”, premiate! Clădirea și curtea vor fi de nerecunoscut la Centenar

În top cinci licee din județ, Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, primește din partea administrației locale a orașului, un “premiu” care să-i consolideze, și de ce nu, să-i sporească performanțele.

Istoricul școlii începe în 1921 sub numele Gimnaziul Mixt” Pucioasa, fiind prima școala mixtă de tip secundar din țară. Gimnaziul și-a schimbat denumirea în 1935, când marele diplomat Nicolae Titulescu a acceptat invitația conducerii școlii, de a deveni mentorul spiritual al acesteia.

„Școala va avea toate condițiile pentru a face performanță. Din momentul în care va fi gata, voi avea grijă să nu ne mai plece copiii la Târgoviște, ci să rămână să învețe aici și să atragem tot ceea ce înseamnă perle din nordul județului, pentru că este păcat ca, într-o asemenea instituție, să nu învețe niște copii extraordinari. În etapa a doua, tot anul acesta, vom începe cu o alocare din bugetul local – destul de consistentă, de aproape 1 milion lei, cel mai mare efort bugetar pentru noi din acest an și, parțial, anul viitor, pentru sistematizarea și modernizarea curții acestui liceu. Cu siguranță, până la finalul anului, vor fi gata și clădirea și dotările prinse în proiect”. a precizat primarul Constantin Ana.

 Este vorba despre o investiție de 15 milioane de lei în consolidarea, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea actualului sediu (care era încadrat în gradul II de risc seismic), la care se adaugă un milion pentru sistematizarea curții Colegiului.

Lucrările sunt finanțate prin PNDL II, după ce nu a putut fi prinsă în prima fază a  programului. Actualul președinte CJD, Corneliu Ștefan, la vremea respectivă deputat, adresa viceprim-ministrului Paul Stănescu -Ministrul Dezvoltării Regionale, o interpelare în sprijinul finanțării lucrărilor de reabilitare a Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu” Pucioasa, pentru finanțarea din sumele rămase în cadrul PNDL II. Din fericire, finanțarea a fost aprobată. Lucrările de sistematizare a Curții se vor face din bugetul local.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro