Proiecte cu bani europeni, pentru comunitate, la Bezdead

 

Localitatea Bezdead ar putea scăpa în scurt timp de problemele cu rețeaua de apă, care au dat bătăi de cap administrației publice locale vara aceasta.

Primăria localității a reușit să depună la sfârșitul săptămânii trecute pe PNDR, măsura 7.2, un proiect pentru extinderea rețelei de apă potabilă și înființarea rețelei de canalizare, a cărui valoare ajunge la aproximativ 5,5 milioane de lei.

Potrivit informațiilor oferite de primarul localității, Teodora Anghelescu, acest proiect presupune aducțiunea de apă de la Bazinul de Apă din zona Mușa-Pucioasa, până la Buciumeni, unde se va realiza bazinul colector de 500 m³.

„În felul acesta se asigură necesarul de apă pentru Bezdead și Măgura. Vom avea la dispoziție două bazine, cel existent și cel nou. Vom putea să avem apă suficientă astfel încât să nu mai fim nevoiți vara să raționalizăm sau să rămânem fără apă. ..Pentru asta, ești obligat să vii în proiect cu apă și canal. Conform studiilor făcut de specialiști, cu canalizarea venim tot de la Mușa până la Coporod, punctul până la care a fost estimată ca lungime„- Teodora Anghelescu, primar localitatea Bezdead

Teodora Anghelescu spune că, cel mai probabil, până la finele lunii martie se va face selecția proiectelor depuse pe PNDR, iar administrația din Bezdead este optimistă în acest sens, pentru că proiectul depus are peste 70 de puncte din 90 posibile.

TeodoraAnghelescuÎn 2016, sper să reușim să semnăm un contract de finanțare și apoi să urmeze licitația și toți pașii de eșalonare ai investiției, pe trei ani, așa cum sunt trecuți în propunerea pentru Consiliul Local. Sunt optimistă și nu alergătura până la depunere m-a speriat, ci implementarea în sine, văzând din experiența celorlalte localități„.- Teodora Anghelescu, primar localitatea Bezdead

 

Pentru ca proiectul să aibă condițiile necesare implementării, Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat la sfârșitul săptămânii trecute un proiect prin care se acordă Unității Administrativ Teritoriale  Bezdead drept de folosire a DJ 710, pe sectorul Pucioasa-Bezdead, în lungime de 8,5 kilometri.

De asemenea, administrația din Bezdead a depus un alt proiect pentru reabilitarea și modernizarea Grădiniței,  Nr.1 din localitate, tot pe PNDR.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro